"Türkiye 1919'dan da kötü durumda"

“Türkiye 1919’dan da kötü durumda”
Dün yapılan DYP İl Divan toplantısına katılan Ekonomist ve TV yorumcusu Yiğit Bulut Türkiye’nin hızla büyük bir şirket haline getirildiğini ve vatandaşlarının da birer işçi statüsüne indirildiğini ifade etti.Türkiye’nin...

Dün yapılan DYP İl Divan toplantısına katılan Ekonomist ve TV yorumcusu Yiğit Bulut Türkiye'nin hızla büyük bir şirket haline getirildiğini ve vatandaşlarının da birer işçi statüsüne indirildiğini ifade etti.
Türkiye'nin gerçek büyüme rakamlarıyla bakıldığında dünyanın en yavaş büyüyen ülkesi olduğunu da belirten Yiğit Bulut, "Cumhuriyetin 79 yıllık birikimleri son 4 yıl içinde bir bir satıldı. Artık çocuğunuz ne kadar iyi eğitim görürse görsün Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanı olmayacak. Türkiye'nin en büyük 10 bankasının yönetiminde yer alamayacak. Bu çok acı bir gerçek" dedi. Bulut sözlerini şöyle sürdürdü: "Profesyonel biri olarak bir siyasi partinin toplantısına katılmakta tereddüt ettim. Ancak sonra Atatürk'ün bir sözünü okudum; 'eğer söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyordu. O zaman Türkiye söz konusu olduğu için hiçbir sakınca görmedim.
Bugün Türkiye'nin sıcak ekonomisi ekonomik bir model değildir. Sıcak paraya dayalı model düzgün işlemez. 2004 yılında 52 milyar dolar faiz ödedi bu ülke. Yani haftada 1 milyar dolar faiz. Bu parayla bu ülkede neler yapılırdı bir bilseniz... Kaç tane hızlı tren hattı kurulurdu.
Telekom, Ermenistan'daki Sözde Soykırım Anıtı'na ilk çelenk koyan Başbakana satıldı. Türkiye giderek bir şirket, bizler de bu şirkette asgari ücretle çalışan işçiler haline geliyoruz. Her yıl 70 katrilyon lira para yurt dışındaki fonlara transfer ediliyor. 1915'de Çanakkale'yi geçemeyen gemiler bugün İstanbul limanında demirli halde bekliyorlar. Bir ülke her zaman silahla işgal edilmez. Bu gün de bir işgal altındayız.
2008'de Bush'un devri bitince petrol fiyatı 50 doların altına düşecek ve tüm dengeler bozulacak. Stabilite bozulacak.
İşte o zaman 4 yıllık ekonomik yalan çökecek ve altında yine biz kalacağız. Dünyanın hiçbir yerinde kredi kartına aylık yüzde 6 buçuk faiz olmaz. Almanya'da bu faizi üç yılda alamazlar. Alman ekonomisi buna izin vermez. Ama bizde böyle. Böyle bir bankacılık sisteminin olduğu ülkede yurt dışından gelip banka satın almaları son derece doğal. Bu ülkede tam bir köle-efendi sistemi uygulanıyor.
Yabancı sermaye efendi, bizler de köle...
Türkiye'nin bugünkü hali 19 Mayıs 1919'dan çok daha kötüdür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.