Türkiye'deki OSB'lerin üst kuruluşu Eskişehir OSB'yi ziyaret etti

Türkiye’deki OSB’lerin üst  kuruluşu Eskişehir  OSB’yi ziyaret etti
OSB kanununa göre yasal tek kuruluş olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Müdürler Kurulu, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. ESO’da gerçekleşen...

OSB kanununa göre yasal tek kuruluş olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Müdürler Kurulu, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. ESO'da gerçekleşen bilgilendirme toplantısı öncesi OSBÜK Üyeleri Eskişehir OSB'de incelemelerde bulundu.
Gerçekleşen ziyarete Eskişehir Sanayi Odası Eskişehir OSB Başkanı Savaş Özaydemir, Ankara Sanayi Odası I OSB Başkanı M. Nurettin Özdebir, Konya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ESO Başkan Yardımcısı İsmail Kadıoğlu, Adana Hacı Sabancı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Çorum OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı, Torbalı OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Hakkı Attaroğlu, İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, Kocaeli Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Eskişehir OSB Müdürü A. İhsan Karamalı ile çeşitli OSB başkanları katıldı.
ESO'da gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan ESO EOSB Başkanı Savaş M. Özaydemir, ülkemizin sanayi olarak bu gün bir yerlere geldiyse bunun en önemli nedenin OSB'ler olduğunu belirterek, Avrupa genelinde Türkiye'deki gibi çok fazla düzenli sanayi bölgeleri olmadığına değindi. Özaydemir, bu gün OSB'ler için en önemli ihtiyacın yetişmiş kalifiye iş gücü olduğu üzerinde durarak bu konuda çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
Ankara Sanayi Odası ve OSBÜK Başkanı M. Nurettin Özdebir ise yaptığı değerlendirmede Eskişehir OSB'nin gelişimini yakından izlediklerini ve bölgenin kente ciddi katkısı olduğunu belirtti. Eğitim konusunda ise OSB'lerdeki firmaların yetişmiş kalifiye elemana çok büyük ihtiyaç duyduğunu ve OSBÜK olarak OSB'ler ile bu konuda yapılabilecekleri araştırdıklarını ve bir süre sonra ciddi adımlar atılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.