Ünlüler geçidi

Ünlüler geçidi
9. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin açılışında, sinema sanatçıları Kadir İnanır ile Müjde Ar’a onur ödülleri verildi. Belinden rahatsızlanması sebebiyle hastanede tedavi gördükten sonra doktorun 5 gün yatak istirahati...

9. Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin açılışında, sinema sanatçıları Kadir İnanır ile Müjde Ar'a onur ödülleri verildi. Belinden rahatsızlanması sebebiyle hastanede tedavi gördükten sonra doktorun 5 gün yatak istirahati vermesine rağmen ödül törenine katılan Müjde Ar, "İğneyi yedik, dirildik. Emekli olmaya niyetim yok, ölene kadar sinema yapmaya devam edeceğim" dedi. Açılış törenine katılan oyuncu Nurgül Yeşilçay ise, "Bu okulda okuduğum için gurur duyuyorum" derken gözyaşlarına hakim olamadı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Sinema Anadolu'da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Festivalin açılışına sinema sanatçıları Kadir İnanır, Müjde Ar, Nurgül Yeşilçay da katıldı. Müjde Ar, belinden rahatsızlanması sebebiyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nde bugün bir süre tedavi gördükten sonra törenin yapıldığı salona eşi Ercan Karakaş ile birlikte geldi. Festivalin açılış töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, daha önce 'Sinema Günleri', bu yıl 'Uluslararası Eskişehir Film Festivali' olarak organize ettikleri festivalin, AÜ ve Eskişehir adına gurur verici olduğunu belirterek, "Sanat, çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek için vazgeçilmez önemdedir. Anadolu Üniversitesi olarak biz, bilimin sanat ve kültürle birlikte gelişip yaygınlaşmasına hizmet etmeyi kendimize görev olarak biliyoruz" dedi.
Festivalin açılışına, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yerli ve yabancı çok sayıda davetli de katıldı. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, daha sonra Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı ve Barış" ödülü alan, yönetmenliğini Jasmila Zbanic'in yaptığı ''Grabavica-Esma'nın Öyküsü'' adlı filmin gösterimiyle devam etti.
Törenden sonra Kadir İnanır ile birlikte gazetecilere poz veren Müjde Ar, rahatsızlığı ile ilgili olarak, "İğneyi yedik, dirildik. Geçen yıl kaza geçirdim ve belimden rahatsızlandım. Eskişehir'e yaptığım yolculukta yine ağrılarım başladı. Olan bir şeyi tekrarladı. 5 gün yatak istirahati yapmam gerekiyor, ama tabi sinemacı ödülü duyunca felç bile olsa kalkar, gelir" dedi.
Bir üniversite bünyesinde gerçekleştirilen tek film festivali olma özelliğini taşıyan 9. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 15 Mayıs'a kadar "Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Dünya Festivallerinden, Bir Ülke ve Sineması: Hindistan, Türk Sineması 2006-2007, Canlandırma Sineması, Kısa Filmler, Belgeseller, Fransa Atölye Varan Belgesel Film Seçkisi, Sinema Dersleri, Atölye Çalışması" bölümleri ile izleyicilerle buluşacak. Festivalin bu sene konuk okulu ise, Colorado Üniversitesi olarak seçildi.
KADİR İNANIR:
"HEYECANLARIMIZ KÜSKÜNLÜĞE DÖNÜŞMESİN"
Türkcell Süper Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçını Eskişehir'de bir kafede izleyen sinema sanatçısı Kadir İnanır, "Bu maç dünyanın sonu değil. Heyecanlarımız küskünlüğe dönüşmesin, Dostluğun ve kardeşliğin, güzel günlerin geleceği olarak yansısın" dedi.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin açılışında onur ödülü alan Kadir İnanır ve beraberindekiler, törenin ardından Shakespeare Kafe'de Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izledi. Fenerbahçeli olan Kadir İnanır, Film Festivali için Eskişehir'e geldiğini belirterek, "Şimdi burada ikinci festival için bulunuyoruz. Gerçekten festival havasında bir maç. Fenerbahçe maçı alacak diye tahmin ediyorum. Olmazsa da dünyanın sonu değil. Lig devam ediyor, ama bu kadar gergin günler geçiriyoruz, bu maçın her iki kulüp ve taraftarlar için dostluğun, kardeşliğin örnek olduğu bir maç olmasını istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.