Uzaktan Eğitim Birliği Eskişehir'de

Uzaktan Eğitim Birliği Eskişehir’de
Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği Başkanı ve İngiltere Açık Üniversitesi Rektörü David Vincent, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) uyguladığı uzaktan öğretim sisteminin tüm dünya üniversitelerine örnek...

Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği Başkanı ve İngiltere Açık Üniversitesi Rektörü David Vincent, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) uyguladığı uzaktan öğretim sisteminin tüm dünya üniversitelerine örnek olduğunu söyledi.
Avrupa'daki 20 ülkede 22 üyesi bulunan Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği'nin Genel Kurulu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde toplandı. Toplantıya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya, İsveç, İngiltere, Fransa ve İsviçre'deki uzaktan eğitim uygulayan üniversitelerin rektörleri katıldı. Konuk rektörlerin, Anadolu Üniversitesi birimlerini de gezme fırsatı bulduğu toplantıda, yeni bilgi ve eğitim
teknolojilerinin uzaktan öğretimde kullanılması, birlik üyesi üniversiteler arasında gerçekleştirilecek ortak projeler ele alındı. Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği Başkanı David Vincent ve Genel Sekreteri Piet Henderiks ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, birliğe üye üniversitelerin 2 milyonu aşkın öğrencisi bulunduğunu açıklayarak, "Bu öğrencilerin yarısı, 2 yıl önce birliğe üye olan Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim görmektedir. Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği, Avrupa ülkelerinde uzaktan öğretimle ilgili olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmakta,
Avrupa Birliği fonlarından eğitim amaçlı olarak yararlanmaya yönelik projeler üretmekte ve üye üniversiteler arasında işbirliği sağlamaktadır" dedi.
Sürmeli, birliğin genel kurulunun Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Genel kurulda şimdiye kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Ayrıca, bundan böyle yapılacak çalışmalara ilişkin görüşler ortaya kondu. Gerçekleştirilebilecek ortak projelerle ilgili ön görüşmeler yapıldı. Bu toplantıdan yararlanarak, konuk rektörlere Anadolu Üniversitesi'nin hem örgün eğitim hem de uzaktan öğretimdeki olanaklarını, teknik donanımını tanıtma fırsatı bulduk.
Ayrıca, Anadolu Üniversitesi'nin Avrupa ülkelerinde şimdiye kadar gerçekleştirdiği ve bundan böyle gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verildi" diye konuştu.
Avrupa Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Birliği Başkanı ve İngiltere Açık Üniversitesi Rektörü David Vincent ise, Anadolu Üniversitesi gibi yenilikçi bir üniversitede bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek, "Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim çalışmalarından faydalanmak için buradayız. AÜ'nün uzaktan eğitimdeki başarısını en iyi şekilde anlayabilmek için bu ziyareti yapmamız, burayı görmemiz gerekiyordu. Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemi, bütün üniversiteler için örnek oluşturmaktadır. AÜ ile gelecekte daha iyi ilişkiler kurabilmek için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Birliğin Genel Sekreteri Piet Henderiks de, Anadolu Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu imkanlarla gittikçe gelişen talebi ne kadar iyi karşıladığını gördüklerini vurgulayarak, "Anadolu Üniversitesi'nin genç toplumun ihtiyaçlarını nasıl karşıladığı, hepimiz için örnek teşkil etmektedir. Uzaktan ve hayat boyu eğitimi desteklemek için buradayız.
Anadolu Üniversitesi'nin yüksek öğretim değeri, hayat boyu eğitim imkanları göz ardı edilemez. Türkiye'de yüksek öğrenim gören öğrencilerin toplamının yüzde
41'ine, bu üniversite ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası işbirlikleri söz konusu olduğu zaman öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi'nden çok şey bulmaktadırlar" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.