"Veteriner hekimleri çözüm bekliyor!"

"Veteriner hekimleri çözüm bekliyor!"
Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Dünya Hekimler Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Dünya Hekimler Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törene; CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Selma Güder ve yönetim kurulu üyeleri, Eczacılar Odası yönetim kurulu üyeleri ve Diş Hekimleri Odası yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

Tören; Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başladı, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Erdinç Yuva, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Veteriner hekimlerin sağlık çalışanı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Yuva, “Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün (OIE) 2024 yılında belirlediği tema; “veteriner hekimler temel sağlık çalışanlarıdır.” Veteriner Hekimlerin görevinin sadece hayvanları tedavi etmek olarak anlaşılmaması gerekmektedir. Veteriner hekimler; hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunması, hayvan refahının iyileştirilmesi, hayvan ıslahı ve gıda güvenliğinin sağlanması, küresel açlığın azaltılması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, covid aşısı üretiminde olduğu gibi tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla, insanlığa büyük katkılar sağlamaktadır” diye konuştu.

“Veteriner Hekimlere yönelik yapılan şiddet fiili her geçen gün giderek artmaktadır” diyen Yuva, 25 Nisan 2022 tarihinde öldürülen meslektaşı Veteriner Hekim Volkan Lale’yi anarak, “Halk sağlığı adına özveri ile çalışan Veteriner Hekimlerimize artan, şiddetin önlenebilmesi için, Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına dahil edilmek istediğimizi buradan duyurmak istiyoruz” dedi.

Veteriner hekimlerin yaşadığı sorunları ve taleplerini dile getiren Yuva, şunları söyledi:

veteriner hekimlerin sağlık hizmetleri sınıfında olmasına rağmen doktor ve diş hekimlerine sunulan bazı özlük haklarından muaf tutulmasının ciddi mağduriyetler yarattığı görülmektedir. Kamu çalışanı Veteriner Hekimi, diğer sağlık meslek gruplarından maalesef ki yüzde 30 daha az maaş almakta ve emekli olduğunda ise, bu oran yüzde 40’a kadar düşmektedir. E-Reçete uygulamasının daha işlevsel bir şekilde düzenlemeler yapılmasını talep eden veteriner hekimlerimizin, özellikle ITS VE ATS sistemlerindeki hataları yüzünden, ödemek zorunda oldukları yüksek ceza miktarlarında, kademeli ceza sistemine geçilmesi konusunda acil çalışmalar başlatılmalıdır. Diğer sağlık meslek grubu intörn öğrencilerine aylık olarak ödenen asgari ücret ödemesinin, Veteriner Fakültesi intörn öğrencilerimize de ödenmesini talep etmekteyiz. Veteriner hekimlerin kesilen fiili hizmet zammının tekrar verilmesi konusunda çalışmalar hızlı bir şekilde başlatılmalıdır. Tarım Bakanlığının Veteriner hekimlerin istihdam alanlarının genişletilmesi amacıyla meslektaşlarımızın atanmasında kadro sayılarını artırmasını talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.