Yeni Gar Binası için ilk kazma vuruldu

Yeni Gar Binası için ilk kazma vuruldu
Eskişehir kamuoyunda uzun süreden beri tartışılan hafta projeleri bile hazırlanan yeni gar binasının yapımı için düğmeye basıldı.Aynı bölgeye yapılacağı geçtiğimiz hafta da, ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafımızdan...

Eskişehir kamuoyunda uzun süreden beri tartışılan hafta projeleri bile hazırlanan yeni gar binasının yapımı için düğmeye basıldı.
Aynı bölgeye yapılacağı geçtiğimiz hafta da, ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafımızdan da açıklanan yeni gar binası inşaatının ilk kazması vuruldu.
Mevcut garın bulunduğu alana yapılacak olan yeni gar binası inşaatı nedeniyle, daha önceden kullanılan yüksek gerilim hattı iptal edilirken rayların sökümüne de başlanıldığı öğrenildi. Kamu ile ilgili gar işletme müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, yeni gar binası için bakanlık tarafından hazırlanan proje gereği mevcut gar karşısındaki alanda, çalışmaların başladığını belirten yetkililer, "Şu anda yeni gar inşaatı için alt yapı çalışmaları başlatıldı.
İlk etapta daha önceden kullanılan raylar iptal edildi. Yüksek gerilim hatlarında kaldırılmasıyla birlikte raylarıın sökümü de önümüzdeki günlerde tamamlanacak.
Ambarlar bölgesi dediğimiz alanda, modern gar binasını oluşturacağız. Dört yada beş hat kuruacak.Yeni gar inşaatı bitinceye kadar ray ulaşım faaliyetleri mevcut gardan yürütülecek dediler. Yetkililer ayrıca, mevcut gardan yeni gara ulaşım için şu anki yeraltı geçişininde uzatılacanı söylediler.
Demiryolu ulaşımının kalbi olan Eskişehir'e yapılacak yeni gar'ın kısa sürede tamamlanması için çalışmalarında hızlandırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.