Zafer günü

Zafer günü
Zafer Bayramı’nın 90. Yılı bugün törenlerle ve çoşkuyla kutlanıyor.Zafer Bayramı’nın 90. Yılı Kutlamaları nedeniyle Kamu ve Özel Kuruluşlara ait binalar, konutlar, işyerleri, caddeler, meydanlar, tören gününden bir gün...

Zafer Bayramı'nın 90. Yılı bugün törenlerle ve çoşkuyla kutlanıyor.
Zafer Bayramı'nın 90. Yılı Kutlamaları nedeniyle Kamu ve Özel Kuruluşlara ait binalar, konutlar, işyerleri, caddeler, meydanlar, tören gününden bir gün önce Bayraklarla ve Atatürk Posterleriyle donatılacak. İlk tören, vilayet alanı Atatürk anıtı önünde yapılacak. Çelenk Sunma Töreni, 09.00'da gerçekleştirilecek.
Saat : 09.30'da Vali Dr. Kadir KOÇDEMİR beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde g Makamında tebrikleri kabul edecek.
Saat 10.30'da askeri birlikler, resmi ve özel kuruluş temsilcileri ve protokol üyelerinin katılımı ile Atatürk Bulvarında tören ve resmi geçit düzenlenecek.
Kutlamalar saat 16.00'da Adalar Mevkii (Migros Önü) Hava kuvvetleri komutanlığı tarafından düzenlenecek bando konseri ve saat 21.00'de Porsuk çayında teknelerle düzenlenecek Fener Alayı ile devam edecek.
Vali Kadir Koçdemir: "30 Ağustos Türk Milletinin Tekrar Dirilişidir "
Eskişehir Valisi kadir Koçdemmir, yayıladığı kutlama mesajında, " Bugün, Türk Milletinin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele örneği vererek Kurtuluş Savaşı'nı sona erdiren 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu zafer Anadolu insanının topyekün verdiği onurlu bir mücadelenin sonucudur" dedi.
Koçdemir mesajını şöyle südürdü: "Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milleti, Büyük Atatürk'ün önderliğinde varoluş mücadelesi vermiş ve vatan yaptığı bu topraklarda, sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, bir milletin yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine tüm varlığını ortaya koyarak hürriyetinin ve bağımsızlığının bedelini ödemesinin ifadesidir.
Milletimizin ve bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortaya koyduğu bu ruh ve şuur her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı'nda 90 yıl öncebu gün kazanılan zaferin kısa bir değerlendirmesini yaptıktan sonra şöyle dedi:
"Ne mutludur ki bizlere, tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruzun 90. yıldönümünü kutluyoruz. Bize bu günü armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile haklılığının verdiği inançla gözünü kırpmadan şehit olan aziz askerlerimize olan borcumuzu ödemek için, onların yurdumuz üzerinde gözü olan emperyalist güçlere verdiği dersi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.
Zafer Bayramımızın 90. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Uluönder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düşen aziz askerlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Silahlı kuvvetler mensuplarının, gazilerimizin ve tüm hemşehrilerimin Zafer Bayramını kutluyorum."
ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI BURHAN SAKALLI' NIN MESAJI
Odunpazarı Belediye başkanı Burhan sakallı'da mesajında şu ifadelere yer verdi:
"30 Ağustos birlik, beraberlik ve kardeşliğin perçinlendiğinin, milli değerlerimizin korunması için öz değerlendirmenin yapıldığının, sevinçlerin paylaşıldığının, milli ve manevi duygularımızın zirvelerdeki yerini koruduğunun açık bir örneğidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı bu anlamlı günde; Büyük Önder Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anarken, ulusumuzun geçmişte yaşadığı acı günleri bir daha yaşamamasını temenni eder; huzur ve barışın egemen olduğu bir dünya dileklerimle tüm hemşerilerimizin ve Türk Ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutlarım."
TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI DT. AHMET ATAÇ'IN MESAJI
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yayınladığı mesajda 30 Ağustos tarihinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden yolda önemli tarihlerden biri olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun sağlanması, çağdaş ve lâik Cumhuriyet'e giden yolun aralanıp, zaferle taçlandırılması bu zafer ile mümkün olmuştur.
Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 canlılık kazanan bir ulusun uyanışı, 26 Ağustos 1922'de başlayıp, 30 Ağustos'ta düşmanın yenilgiye uğratılmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için koşulların oluşmasını sağlamıştır.30 Ağustos Zafer Bayramı, Eskişehirli hemşerilerime ve tüm ulusumuza kutlu olsun."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SALİH KOCA'NIN MESAJI:
Ak Parti Eskişehir milletvekili Salih Koca da mesajında şunları söyledi:
"Birçok şanlı Zafer'in sahibi olan Necip Milletimiz, bağımsızlığı için fedakârlıktan asla ödün vermemiştir. Tüm dünyanın hayranlığını kazanan bu yüksek şuur ve değer bu gün idrak ettiğimiz 30 Ağustos'ta da açığa çıkmıştır. Kazanılan bu Zafer'in ardından düşman Anadolu coğrafyasından çıkartılmış ve milletimiz rahat bir nefes almıştır. 30 Ağustos Zaferi düşmana, Anadolu Coğrafyasına savaşla sahip olunamayacağını göstermiştir. Bu gün bağımsız ve kalkınmış olan Türkiye, o gün fedakârlık gösteren ecdadımızın eseridir. Bu duygularla Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla yâd ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum."
CHP İL BAŞKANI ERMAN GÖLET'İN MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erman Gölet, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 30 Ağustos'un bağımsız Cumhuriyet'e giden yolda en önemli askeri başarı olduğunu vurgulayan Gölet, şunları kaydetti: "30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin emperyalist güçlere karşı verdiği ve kazandığı en büyük savaştır. emperyalizme karşı büyük bir mücadele veren Türk ulusu, emperyalistlere 30 Ağustos'tan sonra üstünlüğünü kabul ettirmiş ve büyük bir başarı kazanmıştır. Bu büyük zaferin üzerinden 90 yıl geçmesine rağmen, Bugün hala içte ve dışta Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele vermekteyiz. Bu olumsuzluk ne yazık ki AKP iktidarıyla birlikte daha da derinleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 90 yıl önce büyük fedakarlıklarla düşman ordularını dize getirdiği Büyük Taarruz'un yıl dönümünde onları büyük bir saygı ve şükranla anıyorum."
DİĞER MESAJLAR
Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak ETO Bakanı Harun karacan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, BBP il Baskanı Ahmet Namık AKDOĞAN, TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi, MHP Tepebaşı İlçe başkanı Abdürrezzak AKTAŞ, Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Eskişehir Şubesi Başkanı İbrahim ŞAVLUKBAŞ, ESGİAD Başkanı Serkan ZENGİN, Anadolu Üniversitesi Restörü Prof. Dr. Davut AYDIN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan GÖNEN, ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ ESKİŞEHİR ŞUBESİ, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Liberal Demokrat Parti İl Bakanlığı yayınladıkları mesajlarla halkımızın ve Türk Ordusunun 30 Ağustos Zafer bayramını kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.