(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK

(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK

20 DAKİKALIK FUTBOL

Öyle bir rakip ile oynuyorsun ki;
3 gün önce kupada yenilmiş, tur atlaması soru işareti.
Yönetimi ve teknik heyeti ile sallantıda.
Ligde kaybetmeye tahammülü yok.
Hele birde başına hep bela olan bir Eskişehirspor ile karşılaşıyor.
Eskişehirspor cephesinde ise 4 haftadır kazanmış olmanın rahatlığı ve sakinliği.
Her ne olursa olsun sonuçta rakibin Galatasaray olduğunun unutulması.
Bu şartlarda maça daha istekli ve arzulu başlayanın Galatasaray olması normaldi.
Normal olmayan Eskişehirspor'du.
Uygun hoca 'Ben bile beklemiyordum' derken aslında oyuncularını bir kez daha koruyor kendini siper ediyordu.
Kendisine yakışanı da buydu.
Ama ilk yarıda ki silik ve aciz futbolu mutlaka kendisi de sindiremiyordur.
Eskişehirspor saha içi dizilişi ile doğru çıktı sahaya. Ama orta alanın göbeğinde oynayan üçlü ile iki bekinin bu kadar kötü olacağını bizler gibi o da beklemiyordu. Birde ilk ve üçüncü gollerde ki kaleci hatalarının direk sonuca etki edeceğini.
Daha 15 dakikada inanılmaz bir tablo çıktı ortaya.
Hafta içinde Bülent hocanın korktuğu başına geldi. Son antrenmana kadar oyuncularını rehavet ve rahatlık konusunda uyarmıştı Bülent hoca.
Aslında Konya ve Gençlerbirliği maçlarının ilk yarısından farklı bir Eskişehirspor yoktu sahada. O maçlarda da ilk yarılarda fazla etkili olamayan bir takım izlemiştik. Hele ki Konya maçının ilk yarısının ders niteliğinde olduğunu yazmıştık. İzleyenler hatırlar, ilk 10 dakikada rakip Konya'nın pozisyona girip daha etkili oynadığını. Ama gerekli dersler ne yazık ki alınamamış.
Galatasaray karşısında bu sonucu normal karşılamak gerek. Daha çok isteyen ve maça daha iyi hazırlanan kazandı.
Ancak takımın 60 ila 80.dakikalar arasında oynadığı futbol ileri için umut vericiydi. Ama 20 dakikalık futbol bazen yetmez. Bu tip yenilgiler mutlaka olacaktır. Ama bizler takımdan o 20 dakikalık futbolu oyunu daha geniş bölümüne yaymasını bekliyoruz açıkçası.
Kırmızı şimşeklerin bu sezon ligi kaçıncı bitirdiğinin hiç önemi yok. Önemli olan sahada mücadele eden ve keyif veren bir takımın oluşması ve gelecek yıla hazırlığın şimdiden yapılması. Kadro iskeletinin kaliteli olduğunu zaten söylemeye gerek yok. Sezon sonunda hedef transferle önümüzde ki yıl çok iyi bir takım oluşacaktır. Bu sezonun sonunun iyi gelmesi havayı yakalama adına önümüzde ki sezon içinde önemli.
Bu yenilgi herkesi silkeleyecektir. Ancak Galatasaray maçı geride bırakılarak içeride oynanacak Bursa ve Sivas maçlarına şehir ve takım olarak iyi hazırlanmak lazım.
O maçlardan alınacak aksi sonuçlar oluşan iyi havayı bozmasının yanında çeşitli problemleri de yanında getirebilir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK Arşivi