Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

AMATÖRLER VE ALT YAPI


Eskişehir futbol kamuoyunda tartışılan konular amatör küme ve Eskişehirspor Alt Yapısının durumudur.
Bence amatör küme Eskişehirspor' un doğal altyapısı olmalıdır, ancak son yıllarda amatör kümeden Eskişehirspor'a oyuncu gelmemektedir.
Eskişehirspor üç amatör kulübümüzün birleştirilmesi ile oluşturulmuş ve ilk yılında şampiyon olmuştur. O takımda oynayan futbolcuların tamamı Eskişehir amatör kümesinden gelmedir(Matay ve Kaleci Hakkı hariç).
Bunun yanı sıra Eskişehirspor'da oynamayan ama o zaman ki birinci ligde oynayan Baba Yıldırım, Halit Aga, Kubala Yüksel, Cevdet, Yalçın Atabay, İsa , Mithat Şen gibi üst düzey futbolcularda Eskişehir amatörden bulundukları takımlara gitmişlerdir.
Amatör kümemizin neden bu hale geldiğini araştırmamız ve soruna çözüm bulmamız gerekmektedir.
Amatör kümenin en iyi iki takımı Kurtuluşspor ve Yunusemrespor BAL liginde oynamaktadır. Bu takımlara herkes destek vermelidir. İki takımında yöneticileri başarılı olmak için ellerinden gelen gayreti göstermelerine rağmen takımlarımızın durumları malumdur.
Bu sorunlar bütün futbol severlerin katılacağı bir toplantıda tartışılarak çözüm için öneriler alınmalı ve sorunları gidermek için ortak çalışmalar yapılmalıdır.
Eskiden amatör kümede sembol olmuş Canboy, Nogır Necati, Ramiz Aga, Siyah Beyazda İsmet, Altay'da Cihat Abi, Adil Atalık, Mennan Yalın, Kör Şahin, Galip Hoca gibi ağabeylerimiz vardı vefat edenlere rahmet yaşayanlara uzun ömürler diliyorum.
Eskişehirspor Alt Yapısının problemlerinin çözülmesi için Alt Yapının özerk hale getirilmesi gerektiği görüşündeyim.
Alt yapı idari ve teknik yönden Eskişehirspor Yönetiminden ayrılmalıdır.
Bu konuda da geniş kapsamlı bir toplantı yapılarak öneriler getirilmeli ve ortak bir çalışma grubu oluşturularak çözüm üretilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi