Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Bir süre ara verilmeli.

Okurumuz her hafta cuma namazlarını giden biri olarak şu süreçte namazların en azından bir süre kalınmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi.


İnsanların topluca bulunabileceği tüm alanların ve mekanların salgın nedeniyle kapatıldığını söyleyen okurumuz ancak cuma namazlarının devam ettiğini ifade etti. Kendisinin her hafta cuma namazlarını kaçırmadığını söyleyen ve devam ettiği için gitmek durumunda kaldığını ifade eden okurumuz ”Camilerde cuma namazı sırasında gerekli önlemler herkes tarafından alınıyor. Ancak yine de ortada salgın gibi kolay bulaşabilen bir hastalık var. Hatırlanacağı üzere sağlıklının ilk başladığı aylarda cuma namazları kılınmıyordu. Bir süreliğine ertelenmişti. Normalleşme sürecine geçildiğinde cuma namazları da kılınmaya başlandı. Ancak o zaman havalar iyiydi ve camii bahçelerinde cuma namazını idrak edebiliyorduk. Şimdi havalar soğudu için namazı dışarıda kılmak mümkün değil. Mecburen caminin içine girmek durumundayız. Hal böyle olunca da insan tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Maazallah namaza gelenlerden Birinin virüslü olması halinde tüm cemaat bu hastalığa yakalanabilir. “Dedi.


Okurumuzun salgın tehlikesi geçinceye kadar cuma namazlarının da bir süreliğine ertelenmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini aynen yayınlıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi