Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Bu endişeyle nasıl yaşanır?

 


Okurumuz yeni evli olduğunu ve sekiz yıldır bir iş yerinde asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla çalıştığını söyledi.


Salgın başlamadan önce iş yerinden eleman çıkartılacağına dair bir duyum aldığını bu yüzden endişe içerisine düştüğünü söyleyen okurumuz” salgın başladığında iş yerlerinden işçi çıkartmak yasaklandı. Böylece bizim iş yerimizden de işçi çıkartılması söz konusu olmadı. Ama çok yakından biliyoruz ki bu yasak kalkar kalkmaz iş yerimizde çalışan işçilerden bir kısmı işten çıkartılacak. Aslında işveren’e de kızamıyorum. çünkü onunda durumunu az çok görebiliyorum. Neticede ürettiğimiz ve satılan mallar ortada. İşveren mecburen işçilerin bir kısmını çıkartmak zorunda kalacak. çıkartılacak işçiler arasında kendimin de olabileceğini düşünerek büyük bir endişeye kapılıyorum. Eğer gerçekten endişelerim doğru çıkar ve işsiz kalırsam bu kış günü ne yaparım ailemi nasıl geçindiririm bilemiyorum. Dolayısıyla sürekli bu endişeyle yaşar oldum. Dedi.


Okurumuzun işten çıkartılma korkusuyla yaşadığı endişeyi dile getiren satırlarını aynen köşemize alırken konuyu da ilgilenenlerin bilgisine sunuyoruz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi