BÜTÜN PEYGAMBERLER İSLAM'I TEBLİĞ ETTİLER-2

Konuya deva ediyorum.
Bu duruma göre, gerek Hz. Musa, gerek Hz. Davut, gerek Hz. İsa ve gerekse Hz. Muhammed, tek din olan İslâm dininin kurallarını tebliğ etmişlerdir. Fakat biz insanlar kendimiz her bir peygamberi sadece kendi toplumumuza gönderilmiş gibi kabul etmiş ve Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık ismi altında farklı dinlermiş gibi ayrıştırmış, diğer peygamber ve vahiy kitaplarına iman edenleri de ötekileştirmişiz. Hatta oluşturulmuş her bir dinî görüşte olanları, düşman gruplar görmüş ve din kisvesi altında karşılıklı katliam ve savaşlar yapmışız. Halbuki sahifeler de dahil, vahiy kaynaklı hiçbir belgeye herhangi bir olumsuzluğun karışmadığına dikkat de çekilmiştir.
Beyyine-2. Hâlbuki elçilerimize gelen sahifeler, hiçbir olumsuzluk karışmamış tertemiz sahifelerdir. 3. Ve onlarda, doğruları belirleyenler /doğruya yönlendirici deliller, işaretler yazılıdır.
Dinlerin değil, İslâm olarak tek dinin olduğu, bu inançta olanlara Müslüman denmesi ile pekiştirilmiş ve tek Allah inancında olan herkese Müslüman ismi verildiği belirtilerek bu yönde vurgu yapılmıştır.
Fussilet-33. Başka dengi olmayan tek Allah’a dua eden, salih ameller gerçekleştiren ve "Ben tek Allah’a içtenlikle teslim olanlardanım /Müslümanlardanım" diyenden daha güzel inançlı kim olabilir?
Ankebud-46. Daha önce kitap vermiş olduğumuz Yahudi ve Hıristiyanlarla, onlardan aşırılıklara, zulme /inkâra ve şirke sapmış olanları hariç, birbirinizi rencide etmeyecek bir şekilde tartışın ve onlara "Bize indirilene /Kur’an’a ve size de indirilene /asıl Tevrat’a ve asıl İncil’e inanıyoruz. Bizim ilahımız da sizin ilahınız da aynıdır ve tektir. Biz sadece O’na teslim /Müslim olduk" deyin.
Al-i İmran-84. Ey Peygamber! "Allah’a, bize indirilene /Kur’an’a, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve torunlarına indirilenlere, Musa’ya, İsa’ya ve Rableri tarafından kitap verilen nebilere iman ettik. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz Allah’a teslim olanlarız /Müslümanlarız" diyerek insanların tek Allah, tek insanlık ve tek din hedefini vurgula.
Maide-111. “Yine Allah olarak Havarilere, ‘Bana ve elçim İsa’ya iman edin’ diye vahyetmiştim. Havariler de, "Ya İsa! Senin Peygamberliğine iman ettik ve bizim Müslümanlar /Allah’a teslim olmuş kişiler oluşumuza şahit ol’ demişlerdi”.
Kur’an’ın vahyedilmesinden önceleri, asırlarca İslâm dininin örnek ümmeti olsunlar diye İsrailoğullarının ayrıcalıklı kılındığına Duhhan-30-33, Casiye-16-17 ve Bakara-47. ayetlerde değinilmiştir.
Duhhan-30-31. Gerçek şu ki Biz, İsrailoğulları’nı, acımasız ve israfa batmış bir zalim olan Firavun’un alçaltıcı zulmünden kurtarmış, 32. Ve daha sonra onları, bilerek diğer halklardan farklı kılmıştık. 33. Çünkü onlara sınav olarak apaçık ayetler /yetenekler /bilgiler vermiştik.
Casiye-17. Biz İsrailoğullarına birer emir olan kurallarımızı apaçık ve anlaşılır bir şekilde verdik. Ancak bunları farklı yorumladılar, kendi aralarındaki çekişmeleri alet ederek ihtilaflara düştüler ve gruplara ayrıştılar. Şüpheniz olmasın ki Rabbin, farklı gruplar oluşturdukları konulara ilişkin gerçekleri, kıyamet günü onlara gösterecek ve değerlendirme yapıp hesabını soracaktır. 18. Ya Muhammed! Şimdi de onların yerine Sana bir yöntem /şeriat /yol /kurallar bildiriyoruz. Sen bizim Sana vahyettiklerimize uy ve bildirmekte olduğumuz muhkem /değişmez ana hüküm olan gerçekleri bilmeyen kişilerin arzularına uyup, daha öncekiler gibi farklılaşmalara /din temelli gruplaşmalara da sebep olma.
Bakara-47. Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetlerimi ve Allah ile yaptığınız anlaşmaya sadakatiniz ve bildirdiğim kesin hükümlere uygun olumlu amelleriniz nedeniyle bir zamanlar sizin gibi olmayan diğer insan gruplarından daha fazla önem vermiş olduğumu hep hatırlayın ve unutmayın.
Fakat sonraları İsrailoğullarının çok sık ihanet etmiş olmaları nedeniyle bu sorumlu görevden alındıkları ve yerlerine Hz. Muhammed’e iman edenlerin görevlendirilmiş olduğuna Önce Bakara-143, daha sonra ise Hac-78. ayette değinilmiştir.
Bakara-143. Ey içtenlikle iman etmiş olanlar! Sizleri açık fikirli, dürüst ve doğru yol olan orta yolu izleyen örnek bir toplum, elçiyi de aranızda bunları canlı bir uygulayıcı olarak, insanlar için örnek bir insan kıldık. Elçinin tebliğ ettiğine samimi olarak uyanlarla, inanmadıkları halde, inanmış gibi gözüküp iki yüzlü /münafık olanları ayırt etmek amacıyla, kıble olarak eskiden üzerinde olduğunuz Kâbe’ye yönelttik. Bu değişim, Allah’ın hidayete /doğru yola yönelmiş kimseden başkasına elbette çok ağır gelir ve imanı da zayıf ise çabucak caymasına sebep olur. Şuna emin olun ki Allah, bu olayda göstermiş olduğunuz iman sağlamlığını mutlaka göz önünde bulunduracaktır. Çünkü Allah, hak eden insanlara çok şefkatli /Rauf ve sevgisi ile merhameti oldukça bol olandır /Rahim’dir.
Hac-78……. Babanız İbrahim’in ümmeti /soyu da sizin gibi seçilmiş bir milletti. Allah, gerek size ve gerekse önceki tek ilah olarak Allah’a ve bildirdiklerine inanmış ümmetlere Müslüman ismini vermiştir. Bu nedenle de en son indirdiğimiz vahiy kitabı olan Kur’an ile de Peygamber sizi uyaracak ve kıyamet günü O’na uyup Müslüman olduğunuza şahitlik edecek, sizler de bütün insanları uyarıp Müslüman oluşlarına şahitlik edeceksiniz. İşte bu nedenle ve onlara örnek olmak üzere, salâtı ikame edin ve zekâtı ve infakı hakkıyla uygulamayı da ihmal etmeyin. Her amelinizde de sadece ve daima Allah’ın rızasını gözetin.
Böylesi önemli bir görevden alınmış olduklarını, iniş sırasına göre 103. Sırada yer alan Hac suresinin bu ayetini bilmeyen İsrailoğulları, zaten yine kendi içlerinden bir Peygamber beklentilerini yıkan Hz. Muhammed’e şiddetle karşı çıktılar,
Hac-78. ayet ile de İslâm dininin sorumluluğundan alındıklarını öğrenince, bu karşı çıkışlarına Kur’an eklenmiştir.
İşte bu nedenle de Hz. Muhammed’in Gadir-Hum vadisinde yaptığı Veda Konuşmasından başlamak üzere olan toplumu ayrıştırmaya, Peygamberin vefatı ile başlamak üzere Kur’an’ın etkinliğini azaltıcı çeşitli hurafe ve rivayetlerini, geleneksel kabullerini birer din kuralıymış gibi eklemeye, toplumu önce siyasî temelli, sonra da müteşabih /değişken araç kuralları ön plana alarak ayrışmasına, farklı gruplar ve mezhepler oluşmasına yönelmişlerdir.
Ve bu dejenerasyonu gerçekleştirmek amacı ile dört üst düzey Haham (Abdullah b. Selam, Adullah b. Saba, Kaab-ül Ahbar, Vehb . Münebbih) ve Hıristiyan bir Papaz (Abdülaziz b. Cüreyc), sözde Kur’an ve Hz. Muhammed’e iman edenler grubuna katılmış, sayısız rivayet ve hurafeler ekleyerek Kur’an’da tamamlanan İslâm’ı dejenere etmeye başlamışlar ve maalesef muvaffak da olmuşlardır. İslâm dininin temsilci ve örnek ümmeti olma sorumlulukları Kur’an ile sonlandırılmış olan İsrailoğulları’nın bu nedenle olan ve asırlardır devam etmekte olan bu Kur’an düşmanlıkları halen büyük bir hız ve gizlilik içinde devam etmekte ve Kur’an’ın bildirdiği gerçeklerin anlaşılmasını engelleme uğraşları ile insanları kandırmayı ustalıkla sürdürmektedirler. Çünkü bu sorumluluğun kendi ırklarından artık alınmış olduğunu ve ayrıcalıklarının da böylece son bulduğunun bilinmesini istememekte ve bu bilgiyi saklamak çabası içindedirler.
Bizim Hz. Muhammed’e iman edenler olarak gözümüzü açık tutup Kur’an’ın muhkem /değişmez ana hükümlerini öğrenip özümseyecek şekilde Kur’an’ı ana dilimizle ve anlayarak ömür boyu ve her gün azar azar okumamız, bildirilen gerçekleri değiştirmeden ve gizlemeden benimseyip onlara uygun bir yaşam içinde olmamız gerekmektedir. Yoksa hem Kur’an’ı anlamadığımız için ömrümüzü boşa harcamış olacağız, hem de sonuçta Dünya okulundan mezun olabilmeyi başaramayacağız.
NOT- NÖVAK Vakfımızın kitaplarının gelirleri ile Eskişehir Tıp Öğrencilerine burs veriyoruz. Özel günlerinizde kitaplardan alır veya hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "SON DAVET KUR’AN Tercümesi", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "OKU! Konularına göre Kur’an ayetleri", "KUR’AN’IN KULU KÖLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE ÖNCEKİ İSLAM”, “KUR’AN VE SON İSLAM”, “ALLAH İLE ANLAŞMAMIZ VAR”, “ALLAH’TAN ALACAKLI OL”, “ÖZDE DİNDAR, SÖZDE DİNDAR” ve “ALLAH KİMİ SEVER, KİMİ SEVMEZ”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi