4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

CHP' DE DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY YOK

CHP Odunpazarı İlçe Başkanlarından Sayın Babayiğit, yaptığı son konuşmasında, İl Başkanı Sayın ADAR' ı ve yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. Yalnız Eskişehir' de değil, aynı gün Adana'da CHP' nin, merkez Seyhan İlçe Kongresi'nde ve diğer günlerde de başka illerde, başkanlık yarışına giren adayların taraftarları, kavga etti. Bu gelişmeler, CHP' de, hiçbir şeyin değişmediğini gösterdi. Oysa CHP' de, yıllardır, bir şeylerin değişeceği, toparlanıp ayağa kalkacağı, siyasette kalitenin artacağı, partide ayak oyunlarının, küçük hesapların biteceği, hep söylendi Ancak CHP' de, sular hiç durulmadı.
Genel Merkezde de tablo, Eskişehir' den farklı değildir. Nitekim CHP'nin, önde gelen ismi Kemal KILIÇDAROĞLU, "Sol sokağı göremedi. Ya tatile gittik, ya sıcak evimizde oturduk" haklı eleştirisi, yine 'sol'da yankı buldu. CHP'li ve CHP tabanlı solcular, bu çıkışa hak verirken, sıkıntının parti yönetiminde olduğu görüşünde birleştiler.
Sayın KILIÇDAROĞLU haklı, CHP iktidar olmak için gayret göstermedi. Partide, lider olabilecek, pek çok kişi, ya pasifsize, ya da partiden ihraç edildi veya ayrılmak zorunda bırakıldı. Son günlerde ise CHP' nin yenide yapılandırılacağı, iktidar gelmek içinde kurmayları tarafından iktidar taahhütnamesi' hazırlanacağı, parti yönetiminin de gençleştirileceği söyleniyor. Mayıs ayında yapılması planlanan kurultayda açıklanmak üzere, "iktidar taahhütleri" hazırlanacak. CHP, Kurultay' da seçim programını da açıklayacak.
Aslında CHP Eskişehir İl teşkilatında, huzursuzluk yıllardır var. Özellikle de parti içindeki kısır çekişmeler, adeta bir alışkanlık haline geldi. Zaman zamanda eleştiriler sınırı aştı. Elbette istesek de istemesek de işimiz ve mesleğimiz ne olursa olsun, yaşamımız süresince eleştiriden, tartışmadan uzak kalamayız. Hiç değilse günlük yaşantılarımızın gereği ya eleştiririz, ya da eleştiriliriz. Beğendiklerimiz veya benimsemediklerimiz de olur. Bu gelişmeler doğaldır. Ancak CHP' de gerginlikleri körükleyen veya yeni gerginlikleri başlatan, onur kırıcı ve insanların motivasyonunu bozan, eleştiriler, CHP' ye zarar verdi.
Şu bir gerçek ki ülkemizde partiler, demokrasi gereği olarak, siyasi literatürde yer alırlar. Ancak demokrasinin, bir kurallar rejimi olduğunun unuturlar. Parti içi demokrasiyi göz ardı ederek, lider hakimiyetini ön planda tutarlar. Ülkemizde oluşan gerginlikleri azaltmak veya ortadan kaldırmaları gerekirken, daha da körüklerler veya yeni gerginliklerin çıkmasına da vesile olurlar.
Öte yandan eleştirmek, tartışmak için, "iyi düşünme" nin, "İyi konuşma" nın, gerekli olduğu kuşku götürmez bir gerçektir. Bu meziyetleri taşımayan siyasetçilerden olumlu eleştiriler beklemek hayaldir. Eleştiri ve tartışma yaşamın parçaları, daha doğrusu bütünü içindedir. Ondan da kimse uzak ve ilgisiz kalamaz. Öyleyse, HOŞGÖRÜ, BAŞKALARINA SAYGI, ANLAYIŞ... Uygarlığın temeli, yaşam biçimi budur. Demokrasi de bu temeller üzerine inşa edilir.
Öte yandan kamuoyunun, CHP' den beklentileri, CHP Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İNCE' nin, Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada mevcuttur. Çünkü Sayın İNCE' nin konuşması, internet ortamında, sosyal paylaşım sitelerinde, hâlâ izlenme rekorları kırıyor. CHP, bu konuşmayı, dikkate alır mı bilinmez ama CHP' ye, karşı olan medya ve köşe yazarları bile, Sayın İNCE' nin, gördüğü rağbeti, haberlerine, köşelerine taşımak zorunda kalıyor.
CHP' deki çekişmelerin, özellikle de yıllanmış kadroların, CHP' yi getirdiği nokta ortada. Halk CHP' de, "GENÇ" dinamik, girişimci, risk alan yeni yüzler istiyor. O nedenle de CHP kadrolarını gençleştirmek ve yeniden yapılanmak zorundadır. Ayrıca CHP, genel merkez ve taşra teşkilatlarında, kısır çekişmeleri bırakıp, nerde hata/hatalar yapıyoruz? Sorusuna cevap aramak zorundadır.
Şu bir gerçek ki Eskişehir' de, CHP teşkilatındaki huzursuzluğun nedeni, Sayın BABAYİĞİT' in, ""BİRBİRİMİZE KARŞI SEVGİ VE SAYGIMIZ AZALMIŞ" sözleri ile tescil edildi. CHP' de, sevgi ve saygı yoksa, sürekli eleştiri ve suçlama üzerine siyaset yapıyor, ortama da her zaman, "Eski tas eski hamam" felsefesi hakim ise, CHP umut olmaktan çıkar, hem kendi teşkilatını, hem de halk mutsuz eder. Sürekli de erozyona uğrar
Dikkat ettik. Odunpazarı İlçe Kongresinde, partinin icraatı sorgulanmadığı gibi, Eskişehir'in, sorunlarına yönelik de tek cümle yok. Oysa partilerin, İl teşkilatları, Eskişehir' e, hizmet ve sorunlarının çözümü için vardır. İsterdik ki Kongrede, CHP İl Teşkilatı ve Eskişehir' le ilgili projeler tartışılsın, çözüm önerileri yapılsın. Ancak CHP' de, ekiplerine, "DEĞİŞEMEME" kriz hakimdir. Oysa CHP, değişmek, yeniden yapılanmak, genç yüzlere, kadrolarında yer vermek, en önemlisi de halkın önüne, yeni ve somut projelerle çıkmak zorundadır. Çünkü Türkiye' nin, CHP'ye ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi