
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)
CHP'de ortalık yine karışacak...
CHP Genel merkezi bazı yerlerde "Belediye Meclis üyeleri eğilim yoklaması ile belirlenecek" kararı aldı.
Bunun üzerine, eğilim yoklaması kararı alınan yerlerde, parti üyeleri Belediye meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.
Aynı CHP Genel merkezi, bazı yerler için ise aynı kararı almadı.
Yani, eğilim yoklamasını bazı yerler için zorunlu tutmadı.
Tıpkı Eskişehir'de olduğu gibi.
Eskişehir, eğilim yoklamasının zorunlu olduğu iller arasında değil.
Ancak...
CHP Genel Merkezi, eğilim yoklamasının zorunlu tutmadığı yerler için bir esneklik getirdi.
-"Yönetimler, zorunlu tutulmadığı halde eğilim yoklaması kararı alırsa, bu değerlendirilecektir" dedi.
İşte bu esneklikten yola çıkan CHP Odunpazarı ve Tepebaşı yönetimleri, "Meclis üyeleri Eğilim yoklaması ile belirlensin" kararını alarak, bu kararlarını il yönetimine ulaştırdılar.
Bunun üzerine önceki gece toplanan CHP İl yönetimi de aynı kararı alarak "Eskişehir'de Belediye meclis üyeleri, parti üyelerinin kullanacağı oylarla ve eğilim yoklaması yöntemiyle belirlensin" dedi.
Eğilim yoklamasının yapılacağı gün olarak da, 15 Şubat tarihini tespit etti.
CHP'DE BU ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Gelinen noktada, İl yönetiminin "Belediye Meclis üyeleri eğilim yoklaması ile belirlensin" kararı parti Genel merkezine iletilecek.
Genel Merkezin bu kararı onaylaması halinde ise, partinin birçok yerde uyguladığı fermuar sistemi ile parti müfettişlerinin gözetiminde ve üyelerin oy kullandığı bir eğilim yoklaması gerçekleştirilecek.
Böylece...
Belediye Başkan adaylarının kontenjan meclis üyeleri ile, parti Genel merkezi için ayrılan sıraların dışında kalan Belediye meclis üyelerinin kim olacağını, parti üyelerinin vereceği oylar belirlemiş olacak.
Tabii Genel merkez, İl Yönetiminin önceki gece almış olduğu eğilim yoklaması kararını kabul edip onaylarsa...
GENEL MERKEZ ESKİŞEHİR'DE EĞİLİM
YOKLAMASINI KABUL EDER Mİ?
İl yönetiminin almış olduğu eğilim yoklaması kararı sonrasında ilk akla gelen soru, Genel merkezin bu kararı onaylayıp onaylamayacağı...
Bu konuda iki ayrı görüş var...
Birincisi: Genel Merkezin bunu kabul etmeyeceği yönünde.
Zira...
Belediye Meclis üyelerinin Büyükerşen tarafından belirleneceğini herkes gibi CHP Genel Merkezi de biliyor.
Odunpazarı adayı belirlenmesinde Büyükerşen'i ikna edemeyen CHP Genel merkezinin, meclis üyelerinin eğilim yoklaması ile belirlenmesi konusunda Büyükerşen'i hiç mi hiç ikna edemeyeceğini de çok iyi biliyor.
İşte bu yüzden de, il yönetiminin almış olduğu eğilim yoklaması kararını onaylamayacağı ve meclis listesinin yapılması işini tamamıyla Büyükerşen'e teslim edeceği ifade ediliyor.
Diğer bir görüş ise. Genel merkezin "eğilim yoklaması" kararını onaylayabileceği yönünde...
Zira...
CHP Genel merkezinin "Büyükerşen bu saatten sonra nasıl olsa adaylıktan çekilemez. Pazarlık da yapamaz. Hiç olmazsa, her ne kadar geç kalınmış olsa da, meclis üyelerinin eğilim yoklaması ile belirlenmesini sağlayıp, Eskişehir'deki parti teşkilatına da bir heyecan getirmek ve parti içi demokrasiyi hiç olmazsa meclis listesinde sağlamak gerekir" düşüncesi ile hareket edebileceği belirtiliyor.
İŞLER TAM DA YOLUNA
GİRİLİYOR DENİLİRKEN...
Sonuç olarak...
CHP'de, Belediye meclis üyelerinin Yılmaz Büyükerşen tarafından belirleneceğini herkes biliyor.
Büyükerşen'in, meclis üye listesi hazırlığını şimdiden yaptığı da biliniyor.
Ancak...
Ortada, CHP yönetimleri tarafından alınmış ve Genel merkeze gönderilecek olan bir de "meclis üyeleri eğilim yoklaması ile belirlensin" kararı var.
Sonuçta bu "eğilim yoklaması" kararı Genel Merkez tarafından ya onaylanacak ya da red edilecek.
Genel Merkez bu kararı onaylayıp, "Eskişehir'de meclis üyeleri eğilim yoklaması ile belirlensin" derse, başta Büyükerşen ve diğer belediye Başkanları contayı yakacak.
Genel Merkez eğilim yoklaması kararını kabul etmez ise, contayı yakan bu kez teşkilatlar olacak.
Neticede...
CHP'de, tam da işler yoluna giriyor denilirken, ortalık yeniden karışacak anlaşılan...
......
Şu sıralarda çok anlatılıyor...
Köyün yaşlı semercisi Bekir Usta ölmüştü. Tüm eşekler köy meydanında toplandılar, tepinmeye, oynamaya başladılar. Yaşlı, hasta bir eşek duvar dibinde düşünüyordu. Ona geldiler:
- Haberin yok herhalde, semercimiz öldü, dediler.
- Ne olmuş öldüyse?
- Artık sırtımız yara bere olmayacak, özgür olacağız!
- Nasıl bir özgürlükmüş bu?
- Semerci olmayınca artık sırtımıza semer yapılmayacak, kırda bayırda istediğimiz gibi dolaşacağız...
Yaşlı eşek gülmüş:
- Şaşarım aklınıza, demiş. bugün sevinçle tepineceğinize, aslında yas tutmalısınız. Bekir Usta iyi kötü sırtımızın ölçüsünü biliyor, bizi rahatsız etmeyecek semerler yapmaya çalışıyordu.Yarın bir acemi semerci getirirler, sırtınız yaradan kurtulmaz. iyisi mi, siz semerciden değil, eşeklikten kurtulmanın yolunu arayın. Eşek kaldıkça, sırtınıza bir semer yapan bulunur.
Şimdi bu bilinen fıkrayı niye mi yazdık?
Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde çok sık anlatılır oldu da onun için...
......
Sivrihisar'da moral bulmuşlar
AK parti Büyükşehir belediye Başkan adayı Harun Karacan önceki gün Sivrihisar ilçesindeymiş.
Partinin Sivrihisar adayı Hamid Yüzügüllü ile birlikte hem ilçe halkına hitap etmişler, hem de birlikte ilçe pazarı ve çarşısını dolaşmışlar gün boyu.
İl Başkanı ve yöneticilerinin de katıldığı Sivrihisar ziyaretinde sık sık "Sivrihisar bu seçimlerde iktidar ve iktidar olanakları ile tanışacak" söyleminde bulunmuşlar.
AK partililerin söylediklerine bakılırsa, hem Büyükşehir adayı Harun karacan hem de Sivrihisar belediye Başkan adayı Hamid Yüzügüllü, ilçede kendilerine gösterilen ilgiden dolayı büyük moral kazanmış.
Her iki aday da, kendilerinden yana esen rüzgar ile 30 mart seçimlerinde Sivrihisar'dan yüzde 70 oranında oy alacaklarını dile getirmişler.
......
BİRAZ DA GÜLMEK LAZIM
Temel ambulans şoförü olmuş. Bir gün bir otobüs kazası çağrısı alırlar. Ve hemen olay yerine giderler. Gittiklerinde gördükleri manzara çok kötü her tarafta yaralılar ölüler. Feryatlar filan yeri göğü inletir. Fakat adamcağızın biri hepsinden fazla bağırıyor ve inliyor.
Temel de adamın yanına gitmiş. Bakmış ki adamın iki bacağı kırılmış.
temel de basıyor fırçayı:
-ula uşağum ayuptur bu senun yaptuğun. Şunun şurasunda iki bacağun kırilmüş sadece.Bak orda insanlar ölmuş senun gibi ses çıkariylarmu da?