
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)
Dünya'da "SU", Eskişehir'de "ESKİ" savaşları...
Yayınlanma:
Büyükşehir belediyesine bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü'nde bir türlü huzur sağlanamadı.
Garip Yıldırım'ın görevden ayrılmaya zorlanması ve ardından da eski Genel müdürlerden Şahap Bayraktaroğlu'nun göreve geri çağrılmasıyla sular duruldu gibi görülse bile, kurumda huzursuzluk yeniden patlak verdi .
ESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde, Kalabak suyu sıkıntısının da bir anlamda tetiklediği sıkıntı kamuoyunda tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu.
Genel Müdür Şahap Bayraktar'ın izne ayrılması ve izinden sonra göreve dönmeyeceği izlenimi yaşanırken, kurum içinde bir takım operasyonlar yapıldı.
Örneğin iki Genel müdür yardımcısı görevden alınıp, daire başkanlığı görevine geri döndürüldü.
Onların yerine iki isim, vekâleten de olsa Genel müdür yardımcısı yapıldı.
Genel müdürlüğe de vekâleten bakılıyor olması da aslında, kurum içinde ne tür bir sıkıntı yaşandığını da gözler önüne serdi.
KURUMUN BAŞINA KİM GEÇECEK?
Bütçesi neredeyse Büyükşehir belediye bütçesine denk olan ESKİ Genel müdürlüğünde tüm bu yaşananlar, kurumun başına kimin geçeceği ve yönetim kademesinin hangi simlerden olaşacağına dair büyük bir merak uyandırmaya başladı.
Zira...
Bu konuda da, özellikle parti ve Belediye çevresinde oluşan kişi ve gruplar arasında resmen, isimler üzerinden güç gösterisi durumu hasıl oldu.
Söylenenlere bakılırsa, Şahap Bayraktaroğlu'nun göreve geri dönmek istemediğinden hareketle, ESKİ'nin başına geçeceği tahmin edilen isimler artık ulu orta konuşuluyor.
Bu isimlerin başında, uzun süredir kurumda çalışan hukuk müşaviri Osman Nuri Özcan var.
Söylenenlere bakılırsa Yılmaz Büyükerşen de, Özcan'ın Genel müdürlüğüne sıcak bakıyor ama, Canan Demir ile Osman Nuri Özcan isimleri arasında gidip geliyormuş.
Ancak...
Osman Nuri Özcan'ın Genel müdürlüğüne bir grup CHP'li karşı çıkıyor, Özcan'ın hem sağ görüşlü, hem de teknik adam olmadığı için bu göreve kesinlikle getirilmemesi gerektiğini söylüyormuş
Özcan'ın Genel müdürlüğüne karşı çıkan ve genellikle de Odunpazarı Belediye kökenli olan CHP'liler, Özcan'ın yerine meclis üyesi Abdülkadir Adar'ın ESKİ Genel Müdürü olmasını istiyor ve sürekli olarak Büyükerşen'e bu yönde telkinlerde bulunmaya çalışıyormuş.
Hatta...
Yine söylenenlere bakılırsa...
Geçenlerde, meclis toplantısı sonrası Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkan yardımcısı Erdal Caferoğlu'nu uyarıp "Siz kendi işinize bakın. ESKİ Genel müdürlüğü ile ilgili meselelere artık karışmayın" demiş.
KURUMDA BİR TÜRLÜ SAĞLANAMAYAN HUZUR
Sonuç olarak...
ESKİ Genel Müdürlüğünde yaşanan bir yönetim sıkıntısı var.
Bu sıkıntının çözüme kavuşması için başta Genel müdür olmak üzere yönetim kademesinin atamalarının yapılması gerekiyor.
Ancak...
Bu yapılacak atamalar, hem Büyükşehir hem de CHP içinde çok da kolay yapılacak gibi görünmüyor.
Nasıl ki Dünya'da su savaşları konuşuluyor, Eskişehir ESKİ Genel müdürlüğünde de bir nevi su savaşı var.
Bakalım bu işin sonunda bu savaşın galibi kim ya da kimler olacak?
Ve en önemlisi de...
Bu işin sonunda ESKİ Genel Müdürlüğü'nde bir türlü sağlanamayan huzur, bu kez sağlanabilecek mi?
Hep birlikte göreceğiz...
......
Seçilmişten çok, seçilmişin etrafını saranlar eleştiriliyor...
Zaman zaman bu köşeden Eskişehir'i yöneten seçilmiş ve atanmışları uyarıyoruz.
Yaptıkları bazı uygulamaların yanlış olduğunu söylüyoruz.
Bizim gibi, çoğu meslektaşlarımız da benzeri uyarılarda bulunuyor.
Fakat...
Koltuğa oturan her kim olursa olsun, çevrelerini sıkı sıkıya sarıp sarmalayanların oluşturduğu çemberden olsa gerek, gerçeği bir türlü göremiyor.
Ya da görmek istemiyor.
Çünkü...
Çevrelerinde olan insanlar, kendisi ne yaparsa yapsın "Doğruyu yaptınız" diyor.
Meslek yaşamımız boyunca, birçok makam sahibi insanı uyardığımız olmuştur.
Bir tanesi de çıkıp;
-"Doğru söylüyorsun, ben yanlış yapmışım" demedi.
Taa ki, oturduğu koltuğu kaybettikten sonra anladı gerçeği.
O zaman da iş işten geçmiş oldu.
Üstelik.
Biz ve bizim gibilerin uyarılarına zamanında kulak asmadığı ve yanlışta ısrar ettiği için kaybetti altında ki koltuğu.
O yüzden, bugünkü yazıyı Eskişehir'i yöneten ve altlarında koltukları olan kişileri bir kez daha uyarmak için kaleme aldık.
Zamanında Hüsamettin Cindoruk anlatmıştı.
-"Yönetenlerin yanında her zaman, hapşırdıklarında 'Çok yaşa' diyen insanlar vardır. Bu insanlar hiçbir zaman çıkıp 'Neyiniz var? Hasta mı oldunuz?' diye sormaz. Halbuki yönetenlerin 'Çok yaşa' diyecek insanlardan çok 'Neyiniz var? Hasta mısınız?' diyecek insanlara ihtiyacı var" derdi.
Netice itibarıyla...
Koltuklar kimseye baki değil.
Ancak...
Koltuğa oturan, o koltukla mezara gideceğini düşünüyor.
Bu yüzden de, olabildiğince yanlış yapıyor.
Dahası...
Yaptığı yanlışı birileri söylemesine rağmen inanmazken, çevrelerini sarıp sarmalayan insanların "Siz en doğrusunu yaptınız" sözlerine inanıyor.
Çünkü...
Yanı başında olanlar, yanlış olduğunu bilse de her zaman doğru yaptığını söylüyor.
Şimdi bu yazıyı okuyup; "Kimi kastediyorsun?" diye soracaksınız...
Hiç boşuna yorulmayın çünkü yazı o,şu ya da bu için yazılmadı.
Zaten çoğu koltuk sahibi aynı durumda değil mi ki İsim verelim...
Ama: şöyle bir bakın çevrenizdeki yönetici pozisyonunda olan insanlara
Kendilerinden çok, sürekli olarak çevresinde bulunanlar eleştiriliyor.
En çok onlar eleştiriliyor.
Çünkü...
En çok onlar yanlış yaptırıyor...
.....
Muhteşem hafta sonu...
Cumartesi günü, Odunpazarı Belediyesinin düzenlediği ve hemen herkesin çocukluğunun vazgeçilmez oyuncağı Tornet festivali vardı.
Yüzlerce Eskişehirli adeta çocukluğunu yaşadı festivalde.
Aynı gün, Büyükşehir belediyesinin bir etkinliğinde, 2. Halk Oyunları Festivaline katılan ekiplerin gösterisi vardı şehirde.
Hamamyolu, Adalar ve Espark önünde binlerce insan güzel saatler geçirdi.
Ve yine aynı günün gecesinde, Tepebaşı Belediyesinin Pişmiş toprak Sempozyumu kapanış töreni yapıldı Hayrettin Karaca parkında.
Özgenur Altaş'ın konseri ile binlerce Eskişehirli güzel bir gece geçirdi.
Gelelim Pazar gününe.
Türk yıldızları Eskişehir semalarını adeta fethetti Pazar günü.
100 binin üzerinde Eskişehirli izledi Türk Yıldızlarının muhteşem gösterisini.
Gece ise, Espark yanında ünlü sanatçı Ferhat Göçer Eskişehirlilere muhteşem bir konser sundu.
Kısacası...
Hafta sonu Eskişehir sokakları da gökyüzü de büyük bir şenliğe sahne oldu.
Eskişehirliler, etkinliklerle dolu bir hafta sonunu geride bıraktı.