Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Faturalara çalışıyor, makarna bulgur yiyoruz...



Okurumuz asgari ücretle çalıştığını ve 3 kişilik bir aile olduğunu söyledi.
Aldığı maaşın yarısından fazlasının faturalara gittiğini söyleyen okurumuz, son gelen elektrik ve doğalgaz zamlarıyla birlikte bu oranın daha da artacağını söyledi.
Evlerinin kira olduğunu söyleyen ve maaşın yarıya yakının da kiraya gittiğini sözlerine ekleyen okurumuz “bu nasıl bir acımasızlıktır? Vallahi aldığım maaş sadece faturalara gidiyor. Geriye kalan para ile de makarna-bulgur ve ekmek ile karnımızı doyuruyoruz. Eskiden arada sırada tavuk alırdık, şimdi tavuk fiyatları da neredeyse et fiyatına yaklaştı. İnanın ne biz ne de çocuğumuz doğru dürüst beslenemiyor. Fatura ve kira ödemekten bize para kalmıyor” dedi.
Maaşların artan fiyatlar karşısında çok düşük kaldığını, aldığı maaşla geçinmenin mümkün olmadığını ve yakında geceleri ek iş bile yapmayı düşündüğünü söyleyen okurumuzun bize aktardığı yakınmayı annen köşemize alıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi