
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)
GENÇLİK MERKEZLERİ
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü GENÇLİK MERKEZİ, 30- 1Mayıs 2011 tarihleri arasında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dair Başkanlığı' nın, 2001 yılı faaliyet Programında yer alan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları grup yarışmasında dereceye girdi.
GENÇLİK MERKEZİ, yarışmaya katılan 18-24 yaş gurubunda, Türk Halk Müziğinde Ozana TAŞDEMİR grubunda birinci oldu. 13-18 yaş grubunda, köksel grubunda, ikinci. Gonca Çiçek Grubun da üçüncü oldu.
Ayrıca 13-17 yaş grupları, halk oyunlarında, performans dalında Eğitmen Derya Tekmen' in, ekip grubunda, ödül alarak, finaller için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' ne gidecek. 18-24 yaş grubundakiler de sahne düzenleme dalında dereceye girerek finaller katılacaktır.
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, öncelikle toplumumuzu ayakta tutan yegâne öğelerden olan örf, adet, gelenek ve göreneklerimize bağlı kalmak kaydıyla ülkemizin yarınlarının teminatı olan çocuk ve gençlerimizi serbest zamanlarında sosyal, kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek ruhen ve bedenen sağlıklı ülkesine ve milletine yararlı birer nesil olarak yetişmelerini sağlamakla birlikte bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olur.
GENÇLİK MERKEZİ' DE, Halk Oyunları, Tiyatro, Müzik(Saz,Bağlama,El Sanatları( Dikiş, Nakış, Aleminyum Folya, Ahşap ve Cam Boyama, Takı Tasarı), 5- Model Uçak, Gitar, Ney, 8- Bilgisayar gibi branşlarında hizmet vermektedir
Eskişehir, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, GENÇLİK MERKEZİ, ulusal ve uluslararası alandaki etkinliklerde, Eskişehir'i, başarı ile temsil ediyor. Bu başarılı performans, tesadüfen ortaya çıkmıyor. En önemli unsur, Geçlik ve Spor İl Müdürü Sayın Süleyman ARDUÇ ve Gençli Merkezi Müdürü Sayın Zeki TEKİN ve ekiplerinin verdiği eğitim, yönlendirme ve cesaretlendirmenin de bir sonucudur.
Hülasa GENÇLİK MERKEZLERİ, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, geliştirmek değerlendirmek ve amacı ile kurulan gençlik merkezleri, çalışmaları ile dikkat çekiyorlar.
GENÇLİK MERKEZLERİ, gençlerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda, ülkesine ve milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, birleştirici, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılmalarını sağlar. Gençlerin serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak, onları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmektir,
Ayrıca diğer illerdeki, gençlik merkezi üyeleri ile birlikte projeler üreterek bu projeler aracılığı ile gençler arasında, değişim programları yapılmasını sağlar, yurt dışı gençlik kuruluşları ile uluslararası değişim programları gerçekleştirir, gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunarak, topluma uyumlu olmalarını sağlarlar
GENÇLİK MERKEZLERİ, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin, ruh ve beden sağlıklarını korumak, ulusal birlik ve beraberlik duygularını güçlendirir, gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korur. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda, bilgi ve becerilerini artırır. Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yaparlar.
Serbest zamanların. en iyi şekilde değerlendirilmesi çocuklarımızın, gelecekleri açısından önemlidir. O nedenle de GENÇLİK MERKEZİ gençlerimizin ve çocuklarımızın serbest zamanlarını değerlendirmeleri, beceri yönlerini tanımaları, bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini, kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirmeleri açısından, önemli bir fırsattır. Ayrıca kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanması, bireysel farklılıklarını görmesi, güçlü, sınırlı yönlerini anlaması, için de önemli bir mekândır
Her birey, serbest zamanını değerlendirme biçiminin nasıl olacağına kendisi karar verir. Ancak verilen her kararda, kişinin çevresinin etkili olduğu da bir gerçektir. Etkinliklere katılmak bireye, ani ve direkt olarak doyum sağlar. Boş zaman değerlendirme, ikincil ürünlere sahiptir. Yani birey, hem boş zamanı değerlendirir, hem de fiziksel, toplumsal gelişme, sağlıklılık vs. gibi kişiliklerine mâl olan özellikler kazanır. O nedenle de tüm Gençlerin ve çocukların, Gençlik Merkezlerinde istifade edebilmeleri için, geniş mekânlar ve her türlü imkân sağlanmalıdır. Çünkü ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE, ONLAR İSE BİZE EMANETTİR.