Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

HEDEFE DOĞRU


Takımımız kritik maçların oynanacağı 5 haftanın ilk maçını Göztepe ile oynamış oyuna iyi başlayarak 1-0 öne geçmiş devamında bir de penaltı kaçırarak sonuçta (2-1) 3-0 mağlup olmuştur.
O maçta uzatma dakikalarında yediğimiz gol futbolcularımızın oyuna tam konsantre olmamasından kaynaklanmıştır, Meye 'ye yapılan harekete itirazımızı biraz daha sürdürseydik maç soğuyacaktı ve berabere bitecekti, gol pozisyonunda korneri atan oyuncu normalde atışı ceza sahasına doğru yapar pozisyonda bir Göztepeli futbolcu 4-5 metre geride bekliyor ve ortayı o yapıyor bizim futbolcumuz ise olaya müdahil olmuyor ortayı yapan oyucunun yanına gitse rahat bir orta yapamayacak.
Alpay Hoca hem Türkiye' de hem Avrupa'da üst düzey stoper olarak yıllarca oynamış bir kardeşimiz, bu pozisyonda ne yapılacağını en iyi o bilir, oyuncularımıza her halde ne yapmaları gerektiğini anlatmıştır.
Takımımızda stoper sıkıntısı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Hoca da bu sıkıntıyı görerek Bandırma maçında Uğur' u stoper olarak oynatmıştır. Bandırmaspor ' un fazla hücum gücü olmadığı için Uğur' da rahat bir maç çıkarmıştır. Ancak çok hücum eden takımlara karşı Uğur' un aynı verimi verip vermeyeceği tartışma konusu olmuştur. Adanademirspor maçında da Uğur İnceman yine stoper olarak oynamış ve fazla sıkıntı olmamıştır. Alpay Hocanın Hakan Cinemre' nin yanına mutlaka bir stoper monte etmesi gerekmektedir. Bana göre mevcut kadroda böyle bir oyuncumuz yoktur, Akaminko ve Felix sakat Berkay ise istenilen seviyede değil. Eğer Hakan' ın yanına bir stoper oturtabilirsek kolay kolay gol yemeyiz. Bu arada Adanademirspor maçında gösterdiği üstün performanstan dolayı Hakan' ı kutluyorum 90 dakika canla başla savaştı ve övgüyü hak etti. Hakan' a ufak bir tavsiyem olacak benim anlayışıma göre stoper santra çizgisine yakın kenarlardan faul atmaya gelmemeli, Hakan ikinci devre sol taraftan faul atmaya geldi sonra vazgeçip yerine döndü yani doğru iş yaptı.
Bizim iki bekimiz sürekli hücuma çıkıyor ancak arkaları boş kalıyor, Adanademirspor maçında Meye, Kamil Ahmet ileri çıktığında geriye koşarak o kanadı iyi kapattı, solda Kaan'dan aynı performansı göremedim. Bütün bunlara rağmen takımımız iyi bir hava yakaladı, Erkan çok çalışıyor ve verimli oluyor Semih'e biraz daha fazla top taşıyabilirsek oda gereğini yaparak çok gol atar.
Tarık eski günlerine dönmek üzere Kamil Ahmet' de öyle, Bruno' da bir sıkıntı var Akhisar'dan bildiğimiz Bruno bu lige fazla bir oyuncu inşallah oda toparlayacak.
Adanademirspor maçında ilk 24 dakikada 5 tane şut attık biri direğe çarptı diğerlerini kaleci kurtardı 24. dakikada 6. Şutumuzu attık ve Erkan'la golü bulduk. Ceza sahası dışından şut atmayı geliştirmeliyiz son maçlarda bir tek Dorukhan böyle bir şut attı.
Gelelim saha işine, bu işin suyu çıktı, herkes bir şey söylüyor, inşaatın 30 kasımda teslim edileceği yetkililer tarafından açıklanmıştı, sonra Bandırma maçında açılacak dendi ama açılamadı, yine taraftar maçı izleyemedi, bu hafta Malatya maçı var ne olacağı belli değil, Besyo sahası kullanılabilir mi bilmiyorum orada Pasolig düzeni yok bu konuların hemen çözülmesi lazım. Eğer yeni stad veya Besyo olmazsa en iyisi Konya'da oynamak Konya'yı taraftar da ister diye düşünüyorum.
Son olarak naklen yayınlarda seyrettiğimiz kırmızı top olayı var. Uzak çekimlerde top hiç belli olmuyor normalde kırmızı top karlı havalarda kullanılırdı, TRT 'de naklen yayın yönetmeni olan bir arkadaşımla konuştum abi bizim yapacağımız bir şey yok bizde aynı şikâyetleri alıyoruz ve ilgililere iletiyoruz dedi. Topları Puma vermiş Federasyonla Pumanın bu işi çözmeleri gerekiyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi