Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

HEDEFE DOĞRU


Bu sıkıntılı günlerde futbolunda tadı tuzu kalmadı ama hayat devam ediyor son şerefsiz saldırıda şehit olan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine de sabırlar diliyorum.
Samsun maçına gelince 2-0 dan sonra sıkıntılı bir maç oldu. Dakika 70 2-0 galibiz oyunu rölantiye alamadık takım halinde saldırıyoruz ve sonucunda golü yedik. Benim ısrarla söylediğim iki bekimizin arkaları boş kalıyor olayı yine ortaya çıktı. Hücumdayken topu kaptırdık sağımızdan hücum ettiler bekimiz ilerdeydi müdahale edemedik oradan solumuza döndüler yine bekimiz yoktu Samsunlu futbolcu antrenmanda vurur gibi gol attı, tabi dışarıdan konuşmak kolay saha içi başka türlü olur biraz daha dikkatli olmamız lazım.
Hücumda bana göre sıkıntımız yok 28 golle en çok gol atan takımız, Erkan'nın liderliğinde güzel goller atıyoruz, Bruno'da kendini bulmaya başladı Meye ve Ofoedu hala tatsız. Ofoedu güzel gol attı ama oyuna biraz daha kendini vermesi lazım. Erkan'a nazar değmesin süper oynuyor, Hakan'da öyle. Bu maçta Hürriyet devamlı iki stoperin arasına girdi bu da orta sahada bir kişi eksik oynamamıza yol açtı. Ramazan ve H.Hüseyin oyuna biraz daha ağırlığını koymalı, bütün bunlara rağmen Samsun'u yenerek hedefimize biraz daha yaklaştık, inşallah böyle devam ederiz.
Diğer konu ise Kurumsallaşma meselesi, Kurumsallaşmadan herkes Anonim Şirketin kurulmasını anlıyor.
Ben 1998'de Anonim Şirket taslağını hazırladım ve o tarihlerde yapılan genel kurulda taslağı genel kurul üyelerine ve basın mensubu arkadaşlara dağıttım, aradan geçen 18 senede hiç kimse Bilge Abi ne diyorsun gel bir konuşalım demedi. O zaman ki Türk Ticaret Kanunu 5520 sayılı kanunla değiştirildi ve Anonim Şirket kurmak daha kolay hale geldi.
1988'de Başkanımız rahmetli Ahmet Sezer'di benim bu çalışmam üzerine, Baba yönetim bizde A.Ş.'ye bizler ortak olursak kulüp yetmiyor A.Ş.'yide aldılar diye dünyanın lafını söylerler şimdilik kalsın dedi ve A.Ş. askıya alındı.
A.Ş. için 2 üniversitesi olan şehrimizde hiç kimse fikir beyan etmedi. Bunlar geldi geçti şimdi bu konuyu yeniden gündeme getirerek tartışmalıyız ve Eskişehirspor için en iyi modeli bulmalıyız.
Aşağıda 1998 yılında hazırladığım taslak ile ilgili tereddütlü konuları açıklamaya çalışmıştım, yeni şartlara göre bunlar yeniden gözden geçirilip inşallah olumlu bir sonuca varırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi