4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

HER ŞEY SAĞLIK İÇİN...

Tanıdığımız insanlar, özellikle de bürokratlar, kimi, Anadolu'ya dağıldı. Kimi de, ani ve acı bir sürprizle, ahret yolculuğuna erken çıkarak şaşırttı. Dünya, telaşı-kargaşası derken, koşuşturmaya daldık. Birbirimizden, haber bile alamaz olduk. "Kimi doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, olsak da yine birbirimizle beraberiz dedik, Eskişehir' e, başarılı hizmet yapan, insanlarımızı da hiç unutmadık.
Bu dostlardan, biri de yıllarca, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, bugünde Polatlı Can Hastanesi' nde çalışan Sayın uzman Dr. Yusuf KALAS, dır. Kendisini, AYAŞ dönüşü ziyaret ettik. Her zaman olduğu gibi, güler yüzü, genç görünümü, sağlık sektöründeki bilgi birikimi ile dikkat çekti.
Sayın uzman Dr Yusuf KALAS, işinin ehli bir doktordur. Kendisini, 1991yılından, itibaren tanırım. Hastalara karşı davranışı, güler yüzü, hasta ve yakınları ile olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Hastalarının, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden sağlıklarını, en iyi şekilde değerlendirir, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özeni de gösterir,. Bugüne kadar da onlarca hastayı, tedavi etmiş. Sağlığına kavuşturmuştur
Sayın KALAS' a göre, her türlü zorluğa rağmen, "HEKİMLİK", kutsal, onurlu ve itibarlı bir meslektir. Her doktor, bilgi, beceri ve tıp teknolojisini, her türlü imkânsızlığa ve engele rağmen, hastalara gerçek anlamda yardımcı olabilmek için kullanır. Her doktor, görevini, en iyi şekilde yapmak zorundadır. Hata yapmak gibi, bir lüksü de yoktur. Çünkü söz konusu olan, insan hayatıdır.
Sayın KALAS' ı, ziyarette, CAN Hastanesi Baştabibi, Sayın Genel Cerrah Uzmanı Sayın Op. Dr. Halil İbrahim PÜLCÜOĞLU ve İdari işler Müdürü, Sayın Elmas GÜNDÜZ' le de görüşme fırsatı bulduk. Hastane hakkında, ilginç olduğu kadar, dikkat çeken açıklamalarda bulundular.
İdari işler Müdürü Sayın Elmas GÜNDÜZ, konuşurken, icraatını, sürekli değerlendirdi ve sorguladı. Dikkat ettik; teknik konularda ve hastane ile ilgili cümlelerini, özenle kuruyor. Hastanenin, her birimi hakkında, oldukça da donanımlı, hazırlıklı ve bilinçli olarak gördük.
Sayın Op. Dr. PULÇUOĞLU, hastaların tedavisinde, her türlü tıbbi teknolojiden yararlanıldığını söyledi. Hastanede, neyi, nasıl, ne kadar sürede yapılacağını, risk ve tehlikelerini, yakın, uzak yan etkilerini, başka seçenekler olup olmadığını, sonuçta nelerin meydana geleceğini, yaşamının, bu süreçte nasıl etkileneceğini, tüm ayrıntıları ile hastalara anlatıldığını ve anlatım sırasında, hastanın, o andaki ruhsal durumuna da özen gösterildiğini sıkça vurguladı.
Sayın PULCÜOĞLU, modern ameliyathaneye sahip olduklarını, genel cerrahi, vücutta sistemik ve yerel sorunların, cerrahi yöntemlerle, tedavisi yanında, genel prensipler konuları içeren, pek çok cerrahi işlem yapıldığını söyledi.
2010' da hayata geçen ve 18 ortaklı Can Hastanesi, Polatlı'nın, ilk ve tek özel hastanesi, 3' ü Yoğun Bakım, 2 si Yeni Doğan olmak üzere toplam, 33 yataklı hastanede, 26 uzman doktor, 4 pratisyen doktor çalışmaktadır. Tam teşekküllü 3 ameliyat odasında, yıllık ortalama 7500 civarı ameliyat yapılmaktadır. Yılda ortalama, 200.000 hastaya, ayaktan poliklinik hizmeti verilmektedir. Yataklı servislerde de yaklaşık 6000 hasta yatarak, tedavi görmüştür.
Hastanede, MR, PET-CT, Sintgrafi, Radyoterapi, Tomografi gibi,tıbbi cihazlarla hastalara hizmet verilmektedir. Bu tıbbi cihazlardan, beklemeden her hasta yaralanmaktadır..
Hastanede, kalite ve hasta güvenliği hasta ve hasta yakınlarının hakları, ekip çalışması, daima ön plandadır.. Hasta ve hasta yakınlarına yapılacak işlemler hakkında, detaylı bilgi verilmekte, uygulanacak tedaviyle ilgili onay alınarak, hastanın tedaviye, uyumu sağlanmaktadır. Uygun fiziksel ortamlarda ve teknolojik olanaklarla, sağlık hizmeti sunulmakta, hasta mahremiyeti, en üst düzeyde korunmaktadır
Hastane ortaklarına, bugüne kadar kar payı dağıtılmadığını, elden edile kârın tamamen hastane de çalışan 230 personele ücret olarak ödendiğini, mümkün olduğu kadar, katkı paylarının da düşük tutulduğunu, söylendi.
Hastanede, ameliyathane, hasta bakım üniteleri, yoğun bakım ünitesi, hasta kabul salonları, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi amaçlı, hava sanitasyonu, tuvaletlerin dezenfektasyonu, merkezi klima ve havalandırma sistemlerinin dezenfektesi, özellikle de personelin kıyafetine özen gösteriliyor. Hastanede, teşhis ve tedavide hasta güvenliği, hizmet kalite standartları, Performans'ta yeni kavram ve uygulamalar, Enfeksiyon kontrolü ve önlenmesinde sterilizasyon süreci ve çalışanların güvenliği de ön plandadır.
Özel hastaneler, ülkemizde, sağlık sektöründe, kalite ve rekabete, ivme kazandırdı. O nedenle de sağlık sektöründe, her türlü tartışmalar bitirilmeli, sağlıkta, kaliteyi nasıl artırabiliriz, sorusuna da cevap aranmalıdır. Çünkü ülkemizde ve dünyada, sağlık hizmetlerinde, kalite, her geçen gün, daha fazla önem kazanmakta olup, her şeyde sağlık içindir.
CAN Hastanesi ekibini kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi