
2-Sedat AYDOĞAN (DETAY)
HERKES CHP'Yİ KONUŞURKEN, AKP'DE NELER OLUYOR?
Yayınlanma:
Malum, son dönemin moda konusu CHP'deki 'Odunpazarı aday adaylıkları...'
Beklenen isimlerin dışında Ayhan Kavas'ın da adaylık için başvuruda bulunması, aslında pek çok ezberi de bozdu.
Kavas'ın şimdi aday yapılacağı çok güçlü şekilde konuşulmaya başlandı.
Bu ayrı konu...
Bir başka gün konuşacağız.
Biz herkesin gözünü CHP'ye diktiği bir ortamda, AKP'ye bakmak amacındayız...
++++
CHP'de adaylıklar konusu iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.
Fakat aynı durum AKP için hala geçerli değil.
Kulağımıza bazı isimlerin Ankara'da başkan adaylığı için nabız yokladığı duyumları gelse de;
Teşkilatın asıl kararının, adaylıklar konusunda en büyük etkiyi göstereceğini düşünüyoruz.
O yüzden;
Ankara'da bağımsız olarak yapılan girişimlerin boşa girişimler olduğunu, en azından bu yolla adaylık bekleyen isimlere duyurmak amacındayız.
+++
Gelelim teşkilata ve vereceği olası kararlara...
En önce, Salih Koca'nın büyükşehir adaylığı, son dönemde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
Koca'nın, parti içinde bugünkü yönetime muhalif isimlerinde Büyükerşen'e karşı destekleyebilecekleri bir isim olabileceği kulaktan kulağa yayılmaya başlandı.
Yani, olası bir Salih Koca adaylığı, parti içindeki muhalefet sesini sandık önünde çok fazla yükseltmeyeceği yönünde tahminler artıyor.
Salih Koca'nın artık şehirde kendisini iyiden iyiye hissettiren gücünün de, dağılmayan bir parti tabanı yapısıyla birleşmesinden önemli bir adayın ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz.
Hatta ve hatta bu gücün, Sakallı'nın yeniden başkan adayı olarak gösterilmesiyle de, daha da sağlam bir temel üzerine oturtulacağı yönünde de bir yorum yapabiliriz.
İşte o yüzden, Burhan Sakallı'nın kent geneli yerine yeniden Odunpazarı'nda yoğun çalışma temposu içerisine girdiği ifade ediliyor.
+++
Bu durum aslında AKP'nin Büyükşehir için hem parti tabanını kucaklayacak, hem de kentteki tüm kesimlerin ilgisini çekebilecek bir isim arayışı içerisinde olduğu gerçeğini de gösteriyor.
Yani;
Bu isim Salih Koca olmazsa bile, benzer bir gücü yaratacak bir başka isim olacak.
Bu kişinin de Koca olasılığı dışında parti dışından olma ihtimalini giderek yükseltmeye başladı.
Mutlaka bu konuda çeşitli isimler üzerinde duruluyordur.
Fakat, ilk akla gelen isminde kamuoyunca Harun Karacan olduğunu da galiba söylemeye bile gerek yok.
O yüzden;
Şu anda görünen kısmıyla AKP'nin büyükşehir adaylığı için favorinin Salih Koca, alternatifinin ise Harun Karacan olduğunu söyleyebiliriz.
Tabi işin içine dışarıdan başka eller girip kurcalamazsa!
++++++
Odunpazarı için Burhan Sakallı dedik.
Gelelim Tepebaşı meselesine...
Herkesin aklına ilk gelen ismin aday yapılacağını ve bu doğrultuda önemli bir mesafe alındığını da duyuyoruz...
En azından;
Bugünkü parti yönetimi, Tepebaşı bölgesi için ağırlığını koyarak, istediği ismin aday yapılması yönünde talepte bulunacağı söyleniyor.
Fakat;
Büyükşehir için ismi geçenler için bir Tepebaşı adaylığının da gündeme gelebileceği de tahminlerin arasında...
Yani;
Tepebaşı ilçesi içinde bugünkü teşkilat içerisinden bir isim olmazsa, burası içinde Büyükşehir için adı geçen güçlü isimlerden birisinin yazılabileceği de konuşuluyor.
Böylece;
AKP hem Büyükşehir adayı ile hem bilinen Odunpazarı adayı ile hem de, Büyükşehir'e dahi aday gösterilebilecek bir potansiyele sahip Tepebaşı adayı ile yola çıkılacak.
Seçimlere girilecek o isimler konusunda yukarıda birkaç isim zikretsekte, daha farklı isimlerinde kimler olabileceği yönünde de az çok artık tahminleriniz bulunuyordur...