HZ. MUHAMMED'E YAPILAN ÖNEMLİ 9 İFTİRA-1


Adem’den başlamak üzere Allah’ın bir Rahmeti olarak yol gösterici ve Allah’ın tek dini olan İslâm’a yönelik kuralları içeren önce sahifeler, daha sonra da kitaplar şeklinde din dediğimiz muhkem /değişmez ana hükümler gönderilmiştir. Bu sahife veya kitapları, bir nevi nasıl yaşamamız gerektiğine ait birer “YAŞAM KULLANMA KILAVUZU” olarak tanımlayabiliriz. 


Her peygamber Allah’ın Elçisi olarak gönderildiği toplumun anlayış ve gelişmişlik düzeyine göre, yine Allah tarafından uygun bulunan Dinȋ kurallar, anlasınlar ve bu kurallara göre yaşayıp, beklenen doğru yolu bulabilsinler diye peygamberler aracılığı ile ANA DİLLERİ ile tebliğ ettirilmiştir.


Fakat her Peygamber’in vefatından sonra Dinȋ hükümler ya değiştirilmiş veya artık önemsenmeyerek veya unutularak dejenere edilmiştir. Hurafeler eklenmiş ve gelenekler de dinselleştirilmiştir. Dolayısıyla da gelen her sonraki Peygamber, birer DEVRİMCİ olmuş ve toplumda yerleşmiş birçok uygulamanın değişmesi mücadelesine girmiştir.


Bütün Peygamberler gibi Hz. Muhammed de Melek olmamakla, ataların dinȋ inanışlarını değiştirmekle, akıl hastalığına yakalanmışlıkla itham edilmiş ve alay edilip hakaretler de edilmiştir.


Hatta zaman zaman öldürülmek istenmiş ve bu amaçla da savunma savaşları yapması zorunda bırakılmıştır. Ancak özel yetenekli yaratılmış olması yanında, özel görevli olması nedeniyle de Allah’ın yardım etmesi sayesinde Peygamber olarak Kur’an’ı tebliğ etmeyi ve canlı pratik uygulayıcısı olarak da örnek olma görevlerini hakkıyla yerine getirmiş ve engellenememiştir. İşte olağanüstü sabrı, akıllı girişimleri ve bu yöndeki çabaları /cihadı temelinde gerçekleştirmiş olduğu başarılarını engelleyemeyen çevreler, bu defa özellikle 9 konuda iftira ederek O’nu gözden düşürme gayretine girmişlerdir.



  1. 1.              İlk olumsuz iftira Ahzab-37. ayetin tercüme ve yorumunda yapılmıştır. Bu hataya ben de düştüm ve “Son Davet Kur’an Tercümesi” kitabının ilk baskısında aynı ayetin asırlardır yapılan hatalı tercümesine uydum. Ancak bu tercüme aklıma yatmıyor ve sürekli olarak beni tedirgin edip duruyordu. Çünkü bu ayetin yapılan tercüme ve bütün tefsirlerdeki yorumları, Hz. Muhammed’in önce kölesi iken sonra evlatlığına almış olduğu Zeyd ile evli olan Zeynep’te gönlü olduğu ve ikisinin boşanmasını sağlayıp Zeynep ile evlendiği şeklinde yapılmıştır. Birkaç ay önce Sn. Mustafa Sağ (ilahiyatçı Kur’an araştırmacısı) ile yaptığımız bir sohbette bu konuyu tartıştık ve Ahzab-37. ayetin şu doğru tercümesinde hemfikir olduk:


Ahzab-37. Örnek vereceğimiz olaylardan birisi şudur: Hani Allah’ın nimet verdiği ve Senin de  iyilikte bulunduğun kişiye diyordun ki; "Sevdiğinden ayrılma, onu yanında sıkıca tut ve Allah’a karşı takva sahibi ol. Allah’ın da Senin beklentin paralelinde olan aşırı durumdaki (zeydune - ziyadesiyle olan) isteğini açıklamaya çekiniyor ve içinde gizliyorsun. Çünkü Sen, gerçekte korkman gereken Allah’tan korkacağına, kamuoyu baskısından korkuyorsun". İşte Biz bu gençleri, Allah’ın da bu güçlü arzularını /sevgilerini onaylaması sonucu evlendirdik ve böylece de birbirini severek evlenilme konusunda, evleneceklere danışılmama ve sevgilerini önemsememe şeklindeki geleneksel bir engelin kaldırılmasında Müminlere örnek olmalarını istedik. Sonuçta Allah’ın buyruğu yerine getirilmiş de oldu”.


Görüldüğü gibi Hz. Muhammed birisine sevdiğinden ayrılmamasını ve yakınlarının da bu sevgililerin evlenmelerini engellememeleri konusunda nasihat etmektedir. Böylece bu ayetle, birbirlerini sevenlere yönelik eski bir engelleyici yaklaşıma son verilmesi istenmektedir. “Son Davet Kur’an tercümesi”nin yeni baskısında bu tarihsel haksızlık ve iftira düzeltilmiştir.



  1. 2.              İkinci iftira ve haksızlık, ilk eşi Hatice ile evlenmesi ile ilgili olmaktadır. İşin gerçeği ise şöyledir: Hz. Muhammed ilk eşi ile evlendiğinde kendisi 25, Hatiçe ise 28 yaşlarındaydı.  Eğer uydurulmuş olduğu gibi Hatice 40 yaşında olsa idi, bu yaşı Menopoz yaşı olacağı için çocukları hiç olmazdı. Halbuki 4 kız (Rukiye, Ümmü Gülsüm, Zeynep ve Fatma) ve 2 erkek (Kasım ve Abdullah), yani toplam 6 çocukları olmuştur. Bu da Hatiçe’nin evlendiği yaşının, menopoz çağından en az 10-15 yıl öncesinde olduğunu göstermektedir.

  2. 3.              Üçüncü iftira, diğer eşi Ayşe ile olan evliliklerine yönelik yalanlar olmuş ve halen devam ettirilmek istenmektedir. Hatice 619 yılında, yani Medine’ye hicretten 3 yıl önce vefat etti. 623 veya 624 yılında da 604 doğumlu, yani 19-20 yaşında olan Ayşe ile evleniyor. Bu durumda Ayşe’nin çocuk gelin olduğu tamamen büyük bir iftira ve Hz. Muhammed’e yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu yalanı da, asırlardır “Çocuk gelinler” adetine temel yapıp, insanların bir kısmı sapıklıklarına alet etmişlerdir.

  3. 4.              Dördüncü haksızlık ise Miraç rivayetine senaryo eklenmesi. Hz. Muhammed’e birçok yönden haksızlık ve değer küçültme amaçlı bu uydurma senaryo eklenmesi, Peygamberin bir gece Mekke’den Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya  götürüldüğü ve oradan da gökyüzünün katlarından geçirilip Allah’ın huzuruna götürüldüğü ve birçok ilahî konularda bilgilendirildiği dışında Hz. Musa ile diyalogu şeklinde yapılmıştır.


Bu diyalogda 50 den başlamak üzere Allah ile günlük Namaz vakitlerinin sayısı konusunda Hz. Musa’nın müdaheleleri ve önerileri doğrultusunda birkaç defa Allah’a geri gönderilip bir nevi pazarlık yapması istenmiş ve en sonunda 5 vakitte anlaşmaya Allah’ın razı olduğu allanarak ve pullanarak anlatılmıştır. Bu ekleme, İsra-1 nci ayette anlatılan ve Mekke’de gerçekleşen Allah ile Hz. Muhammed’in buluşmasına dayandırılmıştır.


İsra-1. Tüm noksanlıklardan arınmış, yüceler yücesi Allah, ayetl­erini /yüceliğinin delillerini göstermek için, bir gece kulu Muhammed’i, Mescid-i Haram’dan, etrafını da mübarek kıldığı Mekke’nin en uzak kenarındaki Mescid-i Aksa’ya yürüttü. Şüphesiz Allah, her şeyi işiten ve görendir.  


NOT: NÖVAK Vakfımızın kitaplarının gelirleri ile Eskişehir Tıp Öğrencilerine burs veriyoruz. Özel günlerinizde kitaplardan alır veya hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "SON DAVET KUR’AN Tercümesi", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "OKU! Konularına göre Kur’an ayetleri", "KUR’AN’IN KULU KÖLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE ÖNCEKİ İSLAM”, “KUR’AN VE SON İSLAM” ve “ALLAH İLE


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi