Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

İLK İZLENİMLER


Hafta sonu Kartepe'ye giderek Eskişehirspor'u kamp yaptığı tesiste ziyaret ettik. Amacımız Ukrayna temsilcisi ile yapılacak hazırlık maçını izlemekti ama yoğun sis yüzünden bu maç iptal edilince tesislerde Başkanla, Skibbe ile, yöneticiler ve futbolcularla bol bol sohbet etme imkanı bulduk.
Bir kere gerek Başkan, gerekse teknik heyet gelecek sezondan çok umutlu. Skibbe basın toplantısında uzun uzun konuşup, gelecek sezona ve yapılan transferlere kadar her şeyi tek tek değerlendirdi. Mesela Gekas'ı çok övdü ve ona inandığının altını bastıra bastıra çizdi. Bu da gösteriyor ki, tek forvetli sistem de en uçtaki adam Gekas olacak. Bu arada Alman Hoca sosyal medyada yükselen olumsuz seslere ve transferlere yönelik eleştirilere fena halde bozulmuş. Öyle ki konuşmasının içinde devamlı negatif olmamak lazım, pozitif olmak lazım lafını tekrarlayıp durdu. Geçtiğimiz sezon bazı futbolculara gösterilen tepkilerin yanlış olduğunu belirtip bize güvenin ve destek olun dedi. Keza Mesut Başkan'da sık sık yeni transferlerden bahsedip, nokta atış yaptık iddiasındaydı. Herkesin merak ettiği bir konuda başka transferlerin olup olmayacağıydı ki, edindiğim izlenim bu kapının kapanmadığı şeklinde. Maliyeti uygun olması halinde birkaç yeni transfer daha görebiliriz. Bu arada futbolcuların keyfi yerinde... Kalınan tesis yemyeşil çam ağaçlarının arasında yer alıyor. Yüksek rakım ve bol oksijenli ortam futbolculara mükemmel bir çalışma ortamı sağlamış. Tesiste başka takımlarda var ama biz sahibi gibiyiz. Yeni gelenler ve kampa davet edilen gençlerle birlikte Eskişehirspor diğerlerine bariz fark atmış durumda. Bu kadar kalabalık bir kadro ile nasıl çalışılır ya da bu çalışmalar ne kadar sağlıklı ve faydalı olur bunu iyi düşünmek lazım. Bu arada Mesut Başkan ve birçok yöneticinin kampı yakından takip etmesi, Skibbe'nin hırslı ve istekli hali, başta Ali Şaşal olmak üzere birçok futbolcunun kendilerinden emin ve yüksek özgüvenli tavırları umut veriyor.
Ama şunu açıkça belirtmeliyim ki, eş dost sevinsin, birileri memnun olsun diye hazırlık kampına bu kadar çok futbolcu götürmenin faydası olmaz. Kamp kadrosu bir an önce 28 kişiye çekilmeli ve yola kimlerle çıkılacağı tespit edilmelidir. Çözüme kavuşturulması gereken bir diğer konuda Boffin ve Diego'nun durumu. Taraftarın bazı futbolculara karşı olan tavrı eleştiriliyor ama aynı şey Boffin ve Diego'ya yönetim tarafından alenen yapılmıyor mu? Eğer bu futbolcular kalacaksa, "mobbing" denilen bu yanlış uygulamaya bir an önce son verilmeli, yeni transferlere nasıl sahip çıkılıyorsa onlara da aynı şekilde sahip çıkılmalıdır. Birkaç yüz bin avro için kendi kendimizi baltaladığımızın farkında değil gibiyiz.










Önceki ve Sonraki Yazılar
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi