
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)
İYİ BİR YÖNETİCİ, İYİ BİR OKESTRA ŞEFİDİR
Geçen hafta Cuma günü, Sivrihisar Kültür ve Dayanışma Derneği ve SEV başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, İlçedeki bazı yöneticiler ziyaret edildi. Çalışmaları hakkında bilgi edinildi. İlçedeki sorunların çözümü için, birlikte neler yapılabilir sorusun da cevap arandı. Vakıf ve Derneğin birlikte hareket etmesi, ilçe halkına moral olurken, ilçede düşünülen proje/projelerin, gerçekleştirme şansını da artırdı.
İlk olarak Sivrihisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Sayın Yarbay Ahmet SOLAK, ziyaret edildi. Güler yüzü ve Samim tavrı ile dikkat çekti. Düşündüklerini de samimi bir şekilde ile kendine özgü bir üslupla ifade ediyor. Sivrihisar' ın, yeşilini az bulduğunu, sahip olduğu geçmişi ile de bugün tabloyu, hak etmediğini söyledi.
Sayın Yarbay SOLAK, tecrübeli, bilgili, askeri ve çevre konularına yatkınlığı ve yakınlığı örnek bir asker. O' na göre verimlilik, düşünce ve güven, etkili bir biçimde koordine edildiği takdirde, her alanda başarılı olmak için de hiçbir neden yoktur. Ayrıca faktörler ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahip. Bir asker olarak, içinde bulunduğu koşulları çok iyi değerlendiriyor. Olup bitenleri de çok iyi görüyor.
SİVRİHİSAR' a yeni atanan, Kaymakam Sayın Hüseyin ÇAKIRTAŞ ise genç olmasına rağmen, yeterli tecrübe v e bilgi birikimine sahip, ilçe hakkın da çok olumlu düşünceleri var. Özellikle de "EĞİTİM" e önem veriyor. Her alandaki sorunların çözümüne de eğitimle eşdeğer tutuyor. İnanıyoruz ki, İlçede çok başarılı performans sergileyen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın YAVUZ' la birlikte, eğitimde kalite daha da yükselecektir. İlçenin tarihi dokusu ve kültür değerlerinin turizme kazandırılması hususunda isabetli önerileri mevcuttur. Benimsediği yönetin anlayışı ile de örnek bir yöneticidir. İlçede, 1275 yılında Mevlana' nın müritlerinden Eminiddin tarafında yaptırılan, Anadolu'nun en büyük ahşap direkli camilerinden olan Ulu Cami' yi çok beğenmiş.
ESOGÜ, Sivrihisar Meslek Yüksekokulu' na yaptığımız ziyarette ise okuldaki olumlu gelişmeler, hemen kendini gösterdi. Meslek Yüksekokulu' nda, bu dönem göreve başlayan Müdür Sayın, Doç. Dr. Nevzat KIRAÇ' la birlikte, okul adeta yeniden yapılandırılıyor. Kısa zamanda, çok verimli çalışmalar yapmış, Okul, çevre ve öğrencilerin ilgili sorunları tespit etmiş, çözülmesi içinde gerekli girişimleri yapıyor. O' na göre Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, en önemli sorunu "BARINMA" dır. Ancak bu sorun İlçede yapılacak geniş kapsamlı bir toplantı ve yurt yapımı ile çözüme ulaştırılabilir.
Meslek Yüksekokulu' nun, personel, özellikle de öğretim görevlisi de ihtiyacı var. Aslında tüm meslek yüksekokulları kadro sorunu yaşıyor. Hatırlıyorum da MYO' ların yeniden yapılandırılması ve yönetim modellerinin oluşturulması, okullarda norm kadro uygulamasına geçilmesi, MYO' larla ilgili hemen her toplantıda ele alındı. Ancak bugüne kadar da bir türlü çözüm getirilemedi.
MYO' larla ilgili önemli bir sorunda, burs ve kredi olanaklarının artırılmasıdır.
MYO' ların teşvik edilmesi için, burs ve kredi olanakları da mutlaka artırılması gerekiyor. Ayrıca MYO' ların, daha kaliteli bir eğitim için laboratuarlar, gerekli makine ve teçhizat ile donatılması da şarttır. Sayın Doç. Dr. KIRAÇ, bu alanda da ciddi çaba gösteriyor. Ancak yeterli değildir. İlçe halkı, dernek ve vakıf'ın da aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor.
SİVRİHİSAR, Devlet Hastanesi' ne de ziyarete bulunuldu. Hastane Başhekimi Sayın Dr. Ahmet GÖKÇE, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, yakından izliyor. İlçe hastanesi olmasına rağmen, konusunda deneyimli ve uzmanlaşmış hekimlerle kadrolaşmış durumda. Hastanedeki ameliyathane, sayısı ikiye çıkartılmış, günde 30 civarında hastaya diyaliz hizmeti vermektedir. Geleceğe yönelik projeleri ise hastane de kaliteyi daha da artıracak niteliktedir. .
İlçedeki yöneticileri, gayretli çalışma içinde gördük. Ancak yeterli değildir. Halkın ve sivil toplum örgütlerinin de katkısı şarttır. Çünkü çağımızda, strateji, performans, rekabet, inovasyon ve teknoloji, ülkemiz ve Sivrihisar' ın, kalkınması için, en önemli unsurlardır. Bu unsurların, hayata geçebilmesi için, ilçedeki kurum/kuruluşlar ve halk arasında, diyalog yanında, "TAKIM RUHU" ve "TOPLUM KATILIMI" da gerekir.
Ziyarette bulunduğumuz yöneticiler, bir yandan içinde bulundukları koşulları çok iyi değerlendiriyor, öte yandan da ilçe de olup bitenleri dikkatle gözlüyor. Gelecekle ilgili isabetli tahminlerde de bulunuyorlar. Gerçi bilgi birikimi ve teknolojinin, hızla geliştiği günümüzde, ileriyi tahmin etmek zorlaşmıştır. Ancak yöneticiler ve ilçe halkı bu zorlukları aştığı oranda, ilçenin gelişmesini sağlayacaklardır. Ziyarete bulunduğumuz, yöneticiler, bu zorlukları aşacak tecrübe, deneyim ve bilgi birikimine sahiptirler. Özelikle de yöneticilerin, yönetim anlayışı, ilçedeki organizasyon işleyişini, yakında etkileyecektir. Zaten "İYİ BİR YÖNETİCİ, İYİ BİR ORKESTRA ŞEFİ" değil midir? Kutluyoruz...