Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Kasıtlı mı yapıyorlar?

 


 


Okurumuz alışveriş için markete gitmiş.


Meyve reyonundan etiketine bakmak suretiyle Portakal almış.


Aldığı portakalı tarttırdığında üzerine farklı fiyattan bir etiket koymuş görevli.


“Aslında pek dikkat etmem bu tür şeylere ama nedense dikkat edeceğim tuttu. Aldığım portakalın üzerindeki etiket rakamı ile, portakalı tartan görevlinin üzerine koymuş olduğu etiket üzerindeki rakamın birbirini tutmadığını ve daha fazla olduğunu gördüm. O anda görevliye, reyonda yazan fiyat etiketinin yanlış olup olmadığını sordum. Ani bir reflekse özür diledi ve yeniden bir etiket çıkarttı. çıkarttığı etiket ise bu kez reyonda yazan etiket fiyatının aynısıydı” dedi.


Bunun çevresinde sık sık yapıldığına dair konuşmalara şahit olduğunu söyleyen okurumuz, “Umarım bunu kasıtlı olarak yapmıyorlardır. Eğer kasıtlı olarak etiket fiyatından farklı bir fiyat uyanıklığına gidiyorlarsa, bunun adı dolandırıcılık olur” dedi.


Okurumuz alışveriş yapan herkesin buna özen göstermesi gerektiğini söyleyerek, yetkililerin zaman zaman bu konuda kontroller yapmasını istedi.


Okurumuzun konuya ilişkin olarak söylediklerini aynen aktarıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi