KUR'AN'A GÖRE UZAY VE YAŞAM-3

Konuya kaldığım yerden devam ediyorum:
UFO konusu daha önce Tevrat’ta da vurgulanmıştır:
Tevrat /Hezekiel-1 Bap. “Ve baktım ve işte, şimalden buran yeli, durmadan ateş saçan büyük bir bulut geliyordu, çevresinde parıltı ve ortasında, sanki ortasında ışıldayan maden. Ve onun ortasından dört canlı mahluk benzeri çıktı. Ve onların görünüşü şöyle idi: onlar da insan benzeyişi vardı ve her birinin dört yüzü vardı.   
Şecere, ağaç veya soy
A’raf-19 ve Bakara-35. Sonra Allah, yaratıp şeklini ve canlılığını vermiş olduğu Âdem’e dönerek "Ya Âdem! Sen ve eşin /kadın ve erkek şu bahçede /Cennette dilediğiniz gibi yaşayın ve istediğiniz her şeyden yiyin. Yalnız şu ağaca /şecere yaklaşmayın ve meyvesinden yemeyin,
Yasaklananın, bir ağacın meyvesi olmadığı, savaşçı ve iri yapılı bir ırk olan ve başka bir gezegenden gelmiş Nefilimler ırkı ile iletişim ve münasebette bulunma yasağı olduğu ileri sürülmektedir. Bunlardan da çocukları Anunakiler’in türemiş oldukları ve Uzayda hangi gezegende yaşamakta oldukları tartışmalıdır. Bir iddia da bunların Cinler oldukları yönünde. Hatta Yecüc-Mecüc ırkının bunlar olduğu da ileri sürülmektedir. Bu farklı görüşler nedeniyle bu konunun tam aydınlanmamış halde olduğu anlaşılmaktadır.
Sicciyl - pişmiş çamurdan taşlar konusu
Hicr-74. Ve kentin altını üstüne getirdik. Ayrıca üzerlerine sicciyl’den /pişmiş çamurdan yapılmış taşlar da yağdırdık.
Bu taşlar benzetmesi bir sembolleştirmedir. Ve taşlar acaba Uzay araçlarından atılan silah mermileri mi?
Ebabil kuşları ve yok edici ses nedir?
Fil-3. Rabbin, onların üzerine gruplar halinde ebabil kuşlarını göndermişti. 4. Onlar, fil ordusunun üzerine, yakıp kavurucu taşları, iri dolu taneleri yağar gibi fırlattılar.
Buradaki ebabil kuşları diye tanımlanan kuşlar, uçaklar /uçan daireler olabilir mi acaba? Çünkü bunlardan atılanlar, hedefe göre gönderilen ve yakıp kavurucu özelliktedirler.
Yasin-28. Ve Biz, adamın arkasından, onun inkârcı halkının üzerine gökten bir ordu indirmedik ve indirmeye gerek de duymadık. 29. Sadece müthiş bir sesle hemen yığılıp yok oluverdiler.
Ayette değinilen yok edici özellikli bu ses, acaba çok güçlü (atom veya nükleer bomba vs) bir silahın ateşlenme sesi mi, yoksa yüksek frekanslı ve öldürücü etkili bir ses mi?
“Göke çıkabilirsiniz, bunu araştırın” mesajı
Aşağıdaki 3 ayete dikkat edersek, olumsuzluktan olabilecek olumluluk mesajı bulunmaktadır. Çünkü Kur’an’da uygulanan yöntemlerden biri, olumlu bir bilgiyi, verilen bir olumsuzluk halinde vermektir.
İsra-37. Yeryüzünde büyüklük taslayarak dolaşma. Çünkü sen bu gücünle ne yeri delebilirsin,  ne de dağlar kadar boylu olabilirsin /yükseklere çıkabilirsin. (Araştırma Muhkem-Nasıl gerçekleşeceği Müteşabih)
Tur-38. "Üzerine çıkıp, ilahi gerçekleri /bilgileri dinledikleri bir merdivenleri mi var?”. Varsa öyle bir şey, o zaman dinleyenlerden biri, öğrendikleri hakkında açık bir kanıt getirsin de görelim.
Rahman-33. Ey İnsanlar ve Cinlerden Allah’ı ve buyruklarını yalanlamakta olanlar! Gücünüz yetiyorsa göklerin ve yerin derinliklerine geçin de görelim. Şunu iyi bilin ki, Allah’ın vereceği sultan /güç ve bilgi ile ancak bunu başarabilirsiniz. 
O zamanki insan gücünün yetersiz olduğu belirtildiğine göre, demek ki “gücünü arttırırsan gökyüzüne çıkar veya yeryüzünün derinliklerine inmeyi becerebilirsin” uyarısı söz konusudur. Çünkü Kur’an’da, o zaman için imkânsız diye tanımlanan bir şeyden söz edildiğine göre, gerekli çaba gösterilip araştırılırsa ve bilimsel çalışmalar yapılırsa, gizli olan bu bilgiye ulaşılabilir ve istenen sağlanabilir demektir. Kur’an’ın bunun gibi birçok emrine rağmen Müslümanların bilimden uzaklaşmaları, maalesef şimdiki gerilemeyi getirmiştir.
Uzayı  araştırmaya yönelik açık öneriler
Nahl-12. Allah geceyi, gündüzü, Güneşi, Ayı ve yıldızları (Gök cisimlerini) sizin yararlanabileceğiniz bir düzenle yarattı. Hepsi de Allah’ın emri üzere ve belirlenmiş yasalarına göre hareket ederler. Şüpheniz olmasın ki, aklını kullanan ve araştırıp düşünen bir toplum için, elbette bunlardan da ders alınıp yararlanılacak deliller /bilgiler /ayetler vardır.
Tur-44. Gerçekte, öyleleri o kadar cahildirler ki, gökten bir parçanın düştüğünü görseler, "Bulut kümesidir!" derler. Çünkü gök hakkındaki bilgileri sadece görebildikleri bulut ile sınırlıdır.
Ayette, gerçek iman ve takva sahibi olmayanların, hiçbir şeyin özüne inemedikleri ve her şeyi şekilsel yönden değerlendirip eksik bir bilgiye ulaşabildikleri vurgulanmıştır. Dolayısıyla burada (tavsiye özellikli) muhkem hüküm, "Uzayı araştırın ve bilim ile uğraşın" olmaktadır.
Araştırma önerisi Hz. İbrahim’e, dolayısıyla da bütün insanlara yapılmıştır
En’am-75. Biz İbrahim’e, gücümüzü kavrayıp, bilinçli iman edenlerden olsun diye ona, göklerdeki ve yerdeki varlıkları gözlemleyip, incelemesini ve gizledikleri delillerimize dikkat etmesini önermiştik.
Ancak insanlar bu araştırma önerisini önemsememişler ve 1100 yılından itibaren Evren Kitabını bırakmış ve Kur’an kitabını ön plana almaya başlamışlardır.
Yusuf-105. Göklerde ve yerde ders alınacak o kadar çok ibretler var ki, ama insanlar onlarla hiç ilgilenmezler /uzak dururlar.
Hz. Muhammed’in “Keşkesi” de gerçekte bir ip ucudur
En’am-35. Ey Peygamber! Şirk koşanların Seni red etmiş olmaları, bazen Sana ağır geliyor ve onları inandırmak düşüncesiyle; “Keşke yerin altına bir tünel açmaya, ya da göğe bir merdiven dayayıp çıkmaya gücüm yetseydi” diyor ve inandırmak için onlara bir mucize göstermeyi arzu ediyorsun. Boşuna panikleme, Allah dileseydi onları doğru yola yönelmiş bir toplum yapardı. Sakın ola ki cahilce düşüncelere kapılma.
Bu ayet ile, güç olunca ve bu gücü elde etmek amacıyla bilimsel çalışma çabası gösterilince, hem yerin içine, hem de göğe çıkmak mümkün olacak mesajı verilmiş olmaktadır.
Halbuki uzay ve yeryüzünde, Allah’ın farkındalığını sağlayacak gerçekler var
Yunus-6. Gece ile gündüzün sürekli uzayıp kısalarak, birbirini takip etmesinden ve Allah’ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, takva sahibi bir toplum için deliller ve imanlarını kuvvetlendirecek ibretler bulunmaktadır.
Fussilet-53. Kur’an’ın gerçek olduğunu ve varlığımızı, bir zaman gelecek varlığımızın belirti ve belgelerini de hem kendi nefslerinin /vücutlarının mükemmelliğini anlayınca, hem de uzayı /evreni çözdüklerinde insanlara zaten göstereceğiz. Böylece Rabbin her şeyi kuşatmış olduğunu ve her şeyde bulunduğunu görmeleri /öğrenmeleri, onların iman etmeleri için yeterli değil mi? 54. Aslında insanlar Rab’lerini bulacakları konusunda bir şüphe içindedirler. Hâlbuki Allah, her şeyi bilgisi ve yönetimiyle kuşatmıştır ve dikkat eder, ilim yapıp araştırırsanız O’nun varlığını mutlaka fark edersiniz.
7 BOYUT
Bu boyutlar acaba sadece ilk gökte mi, yoksa her bir gökte bir boyut, yani farklı yaşam yerleri mi var. Ve bu yaşamdakilere uzaylılar mı diyelim.
Müminun-17. Gerçek şu ki Biz, tekâmülünüz için sizin üstünüzde kat edeceğiniz yedi yol /boyut /aşama yaratmışız ve Biz asla yarattıklarımızın durumundan habersiz /gafil değiliz /çünkü onların her aşamasını Biz düzenliyoruz.
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA DÜNYA DIŞI VARLIKLARDAN İNSAN KANALLAR ARACILIĞI İLE BİLGİLER VERİLMEKTE

NOT- NÖVAK Vakfımızın kitaplarının gelirleri ile Eskişehir Tıp Öğrencilerine burs veriyoruz. Özel günlerinizde kitaplardan alır veya hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "SON DAVET KUR’AN Tercümesi", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "OKU! Konularına göre Kur’an ayetleri", "KUR’AN’IN KULU KÖLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE ÖNCEKİ İSLAM”, “KUR’AN VE SON İSLAM”, “ALLAH İLE ANLAŞMAMIZ VAR”, “ALLAH’TAN ALACAKLI OL” ve “ÖZDE DİNDAR, SÖZDE DİNDAR”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi