4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

MHP YEREL SEÇİMLERDE İDDİALI

Geçen hafta, Milliyetçi Hareket Partisi, Eskişehir İl Başkanı Sayın Ayhan SEZER' le, yerel seçimler üzerine, yaptığımız sohbette, mütevazı tavrı, insanı rahatlatan, analitik düşünceleri ile dikkat çekti. Milliyetçi Hareket Partisi' nin, yerel seçimlerde, ülke genelinde, olduğu gibi, Eskişehir merkezinde ve ilçelerinde, aktif ve etkili şekilde, seçim çalışmalarını, aralıksız olarak sürdürdüğünü söyledi.
Elbette MHP, ne gibi sonuç alacak, 30 Mart da yapılacak yerel seçilerden sonra görülecektir. Ancak MHP, ülke ve Eskişehir ve ilçelerinde iddialıdır. Özellikle de yerel seçimlerde, kadın adaylara, yer vermesi, seçmenlerden, özellikle de kadınlardan, övgü aldı.
Ülke genelinde ve kentte, MHP' ye, karşı ilgi, her geçen gün artıyor. Milliyetçi Hareket Partisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Sayın Kadir ÇALIŞICI' nın, Şair Fuzuli Caddesi'ndeki seçim büronun, açılışındaki coşkuda, bu ilgiye tanık olduk.
Ayrıca MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Sayın Kadir ÇALIŞICI, seçim bürosunun açılışında, şehirlerin, canlı olduğunu belirterek, "Şehirlerin de, yüreği, aklı ve vicdanı vardır" dedikte sonra, "Eskişehir'e, yönetmeyi talip olanlar, iyi düşünmeli. Bu güzel kent, sadece, caddelerden sokaklardan kaldırımlardan, parklardan ibaret değildir. Bu kentin vicdanı vardır, yüreği vardır. Bu kenti yönetmeye talip olanlar; Tatar sofrasından, bir Macur sofrasından, Yörüklerin sofrasından, karnını doyurmuş olabilirler ama gönül doygunluğuna ulaşmamış ise bu kenti yönetemezler. " sözlerine katılmamak mümkün mü?
Sayın ÇALIŞICI, bu hedefleri ile Eskişehir' de, Temiz, güvenli, yüksek kalitede fiziksel çevre yanında, dengeli ve sürdürülebilir, bir ekosistem, güçlü ve dayanışma içinde, bir kent vaat ediyor. Özellikle de Eskişehir' de, ikamet eden kişi/kişilere, din, dil, ırk, kültür, sınıf ve düşünce farkı gözetmeksizin, herkesin, hakkaniyet ölçüleri içerisinde, başta sağlık olmak üzere, tüm kentsel hizmetlerden, eşit olarak yararlanmasını sağlayacaktır.
Sayın ÇALIŞICI' nın, hedefleri arasında, Eskişehir' in, sağlıklı gelişimini etkileyen ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel etkenlerin ve kentsel problemlerin, demokratik ortamlarda ve sektörel katılım yoluyla, çözümler geliştirilmesi de var.
Sayın ÇALIŞICI, belediyeyi, HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEK", Toplum katılımını, öncelikli tutacaktır. Her vatandaş sorunlarını, YALIN YURTTAŞ KİMLİĞİ" ile kendisine iletebilecektir. Ayrıca herkes tarafından ulaşılabilen ve yeterli düzeyde, halk sağlığı ve bakım hizmeti, sosyal hizmetler, eğitim, ulaşım, konut planlama, çevre, trafik, güvenlik, ekonomik gelişme ve ulaşım gibi, konularda, hedefleri arasındadır.
Sayın ÇALIŞICI, sağlık, çevre, ekonomi, eğitim, emniyet, ticaret ve sanayi alanlarında yapacağı icraatlarında, ulusal kanunlar, kararnameler, bakanlar kurulu kararları, tüzükler, yönetmelikler ve diğer idari karar ve düzenlemeler ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve ilgili diğer uluslararası antlaşmaların, insanlara sağladığı hakları, Eskişehir halkına sunabilecek bilgi ve deneyime de sahiptir.
Sayın ÇALIŞICI, vali olarak, görev yaptığı dönemde, kentte kalıcı hizmetler yaptı. Önemli projelerinde biri de KIZILİNLER termal bölgesidir. Vali olarak, görevli olduğu 2005 yılında, İl Özel İdaresi, KIZILİNLER 'de, sondaj çalışmalarına başlattı. Debisi 30 lt/sn olan 38 derece 2006 Mart'ında, 406 m derinlikte debisi 30 lt/sn ve sıcaklığı 53 derece olan, sıcak su bulundu. KIZILİNLER, 2006 tarihinde, termal bölgesi olarak ilan edilmişti. Şayet Anakent Belediye Başkanı olursa, bu bölgeyi, mutlaka turizme kazandıracaktır.
Elbette Sayın ÇALIŞI' nın, işi hayli zordur. Çünkü Eskişehir'de, yanlış ve sağlıksız şehirleşmenin doğurduğu, sosyo-ekonomik ve kültürel problemler, Özellikle de "işsizlik" "sektörler arası dengesizlik", "mahalleler şehirleşme dengesizliği", "altyapı hizmetlerinde tıkanma", " çevrenin tahribi ve fiziki plansızlık", " gelir dağılımındaki adaletsizlik"," sosyal tabakanın derinleşmesi" "kültür değişimi ve kültür boşluğu"," toplum hayatında çözülme" gibi problemler, çözüm beklemektedir.
Sayın ÇALIŞICI, bütün bu sorunları çözecek, bilgi, deneyim ve tecrübeye sahiptir. Ayrıca "TOPLUM KATILIMINI", ön planda tutan bir kişidir. Bu sayede, hizmetleri daha kolay sağlayacak, özellikle de karar verme sürecinde, toplum katılımı olması halinde, alınan kararların, icraata yansıtılması, daha verimli olacaktır. Toplum katlımı sayesinde, kentteki kaynakları, harekete geçirecek, bu sayede, hizmetlerin maliyetlerini düşürecek, Halk belediye hizmetleri, üzerinde, bilgi sahibi olurken, daha da bilinçlenecektir.
Sayın ÇALIŞICI ile yaptığımız her görüşmede, duru, pak ve moral verici konuşması, tecrübesi, konulara, yatkınlığı ve yakınlığı ve dinamik, yapısıyla, dikkat çekti. Özelikle de iş işbirliği yapabilme, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve sevebilme gibi, özellikleri yanında, gerçek bir Eskişehirli ve öğrencilik yıllarından itibaren de Eskişehirspor taraftarıdır. Eskişehirspor taraftarı olmak, onun için bir tutku ve kimliktir. Kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi