
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)
Önümüzde ki seçimlere kadar geçecek süreç ve konuşulan ihtimaller...
İhtimal 1: Büyükşehir Belediye Başkanı, başlayacak olan davların neticesinde tutuklanacak. 11 ay sonra yapılacak seçime giremeyecek. Böylelikle Ak parti Büyükerşen'siz bir seçimi rahatlıkla kazanacak.
Bu olabileceği gibi...
Öte yandan, böyle bir durum zaten kamuoyu yoklamalarında önde gözüken Büyükerşen'i daha da kahraman yapacak, bu da seçimlerde CHP ye oy patlaması yaşatabilecek.
İhtimal 2: Başlayacak olan davaların selameti açısından Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınacak. Böylelikle Büyükşehir meclisinde seçime kadar görev yapacak olan yeni Başkan belirlenecek. Mecliste sayı 8-8 olduğu için, muhtemelen kura çekimi yapılacak. Bunun sonucunda da büyükşehir'in seçime kadar Ak partide olmasının yüzde 50 şansı doğacak.
İhtimal 3: Dava sürecinde ne tutuklama olacak ne de içişleri Bakanlığı tarafından görevden alma. Ama, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen "Yeter artık bunaldım" diyerek aday olmayacak. Belki de aday olmaması için pazarlık yapılacak.
İhtimal 4: Büyükerşen'in bir şekilde aday olmayacağı seçimlerde, Ak parti seçimleri kolaylıkla kazanacak. Böylece Ak parti aday gösterme konusunda çaba bile sarf etmeyecek, partiye egemen olan grubun gösterdiği isim aday olacak. Belki aday olacak kişi, milletvekillerinden biri bile olabilecek.
İhtimal 5: Büyükerşen'in bir şekilde aday olmayacağı seçimlerde, vatandaş belki de Büyükerşen'in adaylığının engellendiğini düşünüp, CHP ye daha da yüklenecek. Böylece CHP Büyükerşen'siz de seçim kazanabilecek konuma gelecek.
İhtimal 6: "Bugüne kadar hep seviyeli ilişkiler içinde olmak için çaba harcadık ama bu sonuç vermedi. Adam güçlendikçe güçleniyor ve fırçayı yiyen biz oluyoruz" diye düşünen Ak Partililer, süreç içinde olabilecek "Büyükerşen'siz seçim" ortamına belki zemin hazırlayacak, fakat bu kez parti içinde ki gruplar arasında ve özellikle de adaylık meselesinde güç gösterisi yaşanacak.
İhtimal 7:Büyükerşen ile arasının iyi olduğu bilinen Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı'nın düşüncesi İçişleri Bakanlığının harekete geçmesi konusunda etkili olabilecek. Çünkü hem İçişleri Bakanlığı hem de Başbakan'ı ikna edebilecek tek kişi Nabi Avcı.
İhtimal 8: Ak Partinin Eskişehir büyükşehir Belediyesini alabilmesinin tek yolu, Büyükerşen'in aday olmaması oluştururken ve Bunu bizzat başbakan'ın da "Eskişehir'de CHP ye destek yüzde 77" diye açık açık konuşurken, Büyükerşen'siz bir seçimin yolu ne ise o yol açılacak.
Bu ve bunun gibi pek çok ihtimal var konuşulan. Özellikle başlayacak yargı süreci ve yaklaşan mahalli seçimler, Ak parti ve siyasi çevrelerde uzun uzadıya tartışılmaya başlandı.
Süreç nasıl işler, bağımsız yargı süreci devam ederken, bu sürecin etkileyeceği siyaset hangi ihtimaller üzerinde yoğunlaşır bilemiyoruz.
Ancak bildiğimiz şu ki, önümüzde ki günler seçime kadar normal bir periyotta ilerlemeyecek. Hatta şunu diyebiliriz ki; belki de hayretler içinde kalabileceğimiz olaylara bile şahit olabileceğiz.
-------------------------------
İddia, "Eskişehir'de kim kimi döver" bahsi açsa yeridir vallahi...
Eskişehirspor'da kongre yaklaştıkça, sinirler de laçka oldu.
Hemen her maçta mutlaka bir olay da yaşanıyor.
Geçtiğimiz Fenerbahçe maçının devre arasında yaşanmıştı kavga. Ağız münakaşası ve karşılıklı suçlamalar havalarda uçuşmuş, bunun neticesinde kulüp başkanı, Mesut Hoşcan ile birlikte hareket eden bir ismi yumruklamıştı.
Önceki günkü Trabzon maçında da benzeri bir olay yaşanmış. Bu kez, eski bir futbolcu, kulüp Başkanına "istifa et" dediği için korumaları tarafından darp edilmiş.
Sizin anlayacağınız...
Her maç bir olay.
Ve görünen o ki, yıpranan sinirler nedeniyle bundan sonra da benzeri olaylar olacak.
Taa ki kongre gününe kadar.
Bu tablo Eskişehirspor gibi bir kulübe yakışır davranışlar değil.
Hele hele yumruklaşmalar hiç değil.
Böyle giderse İddia, Eskişehirspor'un maçlarından ziyade "Eskişehirspor maçlarında kim kimi dövecek?" diye bir bahis bölümü açacak haberiniz olsun...
---------------
Bak şu Eskişehir'in gündemine?
-Mevcut stadyumun ne olacağını konuşuyorduk birkaç ay öncesinde. Kent merkezinin ranta kurban gidip gitmeyeceği endişesiyle.
-Büyükşehir belediyesine yapılan operasyon ve sonrasında başlayan yargı süreci gelip oturdu gündemin üstüne.
-Bu arada, ESKİ Genel müdürlüğünde yaşanan sıkıntı konuşuldu uzun süre.
-Aynı anda, Eskişehirspor başkanlığı için ilk kez birden fazla adaylı kongre süreci konuşulmaya başlandı.
Sonra ne mi oldu...
-TOKİ'nin mevcut Stadyum yeri ile ilgili hazırladığı imar planları, yine Atatürk Stadyumunun yerinin hararetli biçimde tartışılmasına neden oldu.
-Büyükşehir belediyesi ile ilgili operasyon ve yargı sürecine ilişkin Ak partililerin yaptığı açıklama, konunun yine gündeme gelmesine neden oldu.
-Garip yıldırım için veda gecesi yapılması, konuyu yine gündeme getirdi.
Ve en son...
-Eskişehirspor'da iki adaylı kongre süreci içinde yaşananlar yine Eskişehir gündeminin en üstüne çıkıp oturdu.
Ne şehiriz ama değil mi?
Topu topu 4-5 tane konumuz var, bu konular sırasıyla gündeme gelip duruyor.
Artık buna "Beceriksizliğimiz" mi desek daha doğru olur bilemiyoruz?