
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)
SON BİR UMUT
Eskişehirspor tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Nereden nereye. İnsan şöyle bir geriye dönüp bakınca bu yaşananlar şaka gibi geliyor. Avrupa'daki St.Johnstone, Marsilya maçlarından sonra ne hayaller kurmuştuk ama şimdi çaresiz bir şekilde kaderimizi bekliyoruz. Ben bu yazıyı yazarken Eskişehirspor yönetimi henüz olağanüstü genel kurul tarihini açıklamamıştı. Erkan Midilli'nin aldığı bilgilere göre kongre 9 Ocak'ta yapılacak. Geç bir tarih ama yeter ki yapılsın. Yapılsın da hiç olmazsa son bir umudumuz olsun.
Kesin borç rakamını bilemiyoruz çünkü şeffaf yönetim göstereceğiz diyerek seçilen Önce Güven ekibi, kulübün borcunu açıklamıyor. Belki de açıklayamıyor demek daha doğru. Çünkü 200 milyon civarındaki bir rakamdan bahsediliyor ki, bu korkunç bir şey. Bu borcun altından kalkmak, çevirebilmek neredeyse imkânsız... Hele düştük mü yandık. Çünkü ülke futbolunda en büyük gelir kaynağı süper ligde. Bir alt lige düştün mü, gelirlerin bir anda yüzde doksan azalıyor. İşin özeti biz bu borçla düşersek sonumuz Kocaeli, Sakarya, Ankaragücü gibi olur. Ne yapıp edip ligde kalmak zorundayız. Bunu Mesut Hoşcan yönetimi ile yapamayacağımız aşikâr. Özgür Çek zaten gitti. 13 futbolcunun daha alacaklarını tahsil edemediği için Federasyona başvurduğunu ise canlı yayında Samet Hoca açıkladı. Futbolcuların alacaklarını ödeyemeyen Mesut Hoşcan, peki devre arası nasıl transfer yapacak çok merak ediyorum. Üstelik yaptığı transferleri de gördük. Böyle yapacaksa hiç yapmasın daha iyi. Bir kulüp bu kadar mı kötü yönetilir, bu kadar mı yanlış işler yapılır, aklım almıyor inanın. Bir şey de doğru olsun, nereyi tutsan elinde kalıyor. Benden Mesut Başkan'a son bir tavsiye... Fazla ısrar etme, hazır ortada aday varken çekil. Ne yapsan olmuyor, sende kurtul, bizde kurtulalım.
Peki, yeni gelen bir yönetim bu takımı ligde tutabilir mi? Eğer şehrin dinamiklerini harekete geçirebilecek, seçilmişi ile atanmışını arkasına alabilecek, odaları, belediyeleri, büyük firmaları yanına çekebilecek, kısaca şehre, takıma, herkese yeni bir hava getirebilecek bir Başkan bu işi başarır. Puanımız çok az ama üstümüzde yer alan takımlarla henüz aramız açılmadı. Eğer bu hafta Gençlerbirliğini yenersek her şeye rağmen ikinci yarıya bir umudumuz olacak. Açıkçası hem genel kurul, hem de Gençler maçı, Eskişehirspor'un son umudu.