TAKIM GERİLEMİŞ...

Lige verilen milli aralarda takımlar daha çok eksikliklerini tesbit edip bunun üzerine çalışırlar. Aslında farklı Balıkesir mağlubiyetinin ardından verilen ara Eskişehirspor için çok iyi olduğunu düşünmüştük. Gerek faklı mağlubiyet gerekse takımda bir çok oyuncunun sakat olması nedeniyle bu aranın iyi geçirileceğini düşünmüştüm. Ama dün takımı izleyinci hayal kırıklığı yaşadım.
Eskişehirspor'da hiç bir ilerleme olmazken takım adeta gerilemiş. Futbolcular bırakın iki pası yürüyecek halde değiller. Sanki iki hafta içinde arka arkaya 5 maç yapılmış havası vardı.
**
Bir de Teknik Direktör Skibbe'nin taktiğini hala anlamış değilim. Kendi evinde oynuyorsun yine tek forvetle maça çıkıyor. Zaten hafta içi yaptığı basın toplantısında rakibin etkili oyuncuları olduğunu ve bu oyuncuları durdurmak için uğraşacaklarını söylemişti. Skibbe daha günler öncesinde rakibinden korkmuş. Takım pozisyon üretemiyor, orta alanı geçemiyor, ancak hocanın en ufak bir müdahalesi bile yok. Kulübede oturmuş maçı seyrediyor. Ya futbolculara ne demeli. Hafta içi parasal yönde istekleri olduğunu duyduk. Kimi alacaklarını istemiş, kimi ise primin yükselmesinden yana tavır koymuş. Siz maçı bir kazanın da ondan sonra para pazarlığı yapın. Dünkü haliniz neydi böyle?
Eğer para için oynamıyorsanız size de yazıklar olsun.
Eskişehirspor'da kimsenin parası kalmaz. Kalmadı da.
**
Sonuçta Eskişehirspor ligde kendi gibi düşme mücadelesi veren takımlardan Balıkesir'den 4, Sivasspor'dan ise evinde 3 gol yemesi hiç ama hiç yakışmadı. Tamam mağlubiyet olur ancak bu kadar da kötü futbolla olmamalıydı. Yine oturup Karabük napmış, Kayseri Erciyes'in maçı ne olmuş bunları takip edeceğiz.
**
Maça damga vuran olay ise başkan Hoşçan ve yöneticilerin protokol tribününü erken terk etmesiydi.
Önemli olan galip gelince futbolcuları alkışlayıp, sevince ortak olmak değildir. Asıl bu günlerde tribünde olacaksan ki futbolcularda seni orada görüp, "Bak başkanımız ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda" desin.
Eğer yönetim takım mağlup durumda ve daha maç bitmeden stattan erken gidiyorsa ben onların bu takıma güvenmediklerini anlarım. Zaten buna başka da bir şey denemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi