7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ

Millet bilincini kazanmış herkes, içinden çıktığı milletin kültürel değerlenin benimseyerek, o değerleri sever, korur ve yaşatmak için gayret sarf eder. Millet: bir ve beraber yaşamayı, içten samimi olarak kabul eden müşterek bir tarihe ve ortak bir geçmişe sahip, gelecekte de, her türlü şartlarda bir ve beraber olmayı, ortak tarihini, ortak hedeflerine ulaşmayı, ortak değerlerini gelecek nesillere devretmeyi, böylece ortak inanç ve iradeleriyle geçmiş nesilleri, gelecek nesillerle birleştiren "bütünlük ruhuna" dayalı bir toplumdan oluşur. Milletin siyasi yönden örgütlenerek hukuki bir statü kazanmasıyla devletleşme sağlanır. Bu durum bizim açımızdan tarih boyunca büyük bir önem arz eder. Türk, tarihin hiçbir döneminde devletsiz kalmamış, teşkilat kurmadaki maharetiyle ün kazanmıştır. Devletin olabilmesi için; ülke, millet, egemenlik ve milli irade temel unsurlardır.
İşte Türk milliyetçiliği, bu ana noktadan hareketle; millet, devlet, vatan egemenlik ve milli iradeyi esas alarak tarih boyunca şekillenerek günümüze kadar gelmiştir. Türk milliyetçiliği, Türk milletinin tarih sahnesine çıkmasıyla başlamıştır. Bu düşüncenin, Fransız Devrimi'yle, Almanya ve İtalya'da ortaya çıkan nasyonalizm ve faşizmle de hiç bağlantısı yoktur. Türk milliyetçiliği, yerli ve milli bir düşünce sistemidir. Türk milliyetçiliği; milli varlığımızı yozlaştırmak isteyenlere karşı yegane savunma yoludur. Aziz milletimizi soysuzlaştırmak, yozlaştırmak isteyenlerin saldırıları, öncelikle bizi biz yapan kültürel değerlerdir. Türk tarihini unutturmak, Türk dilini bozmak, dini ve ahlaki kutsallardan soğutmak milletimizi ortadan kaldırmaya çalışanların başvurdukları yıkıcı ve bölücü faaliyetlerdir.
Türk milliyetçiliği; milletlerarası uyumu reddetmez, aksine açık olmayı, dünya ile ahenkli yaşamayı ön planda tutar. Bir millet, milli şahsiyetine sahip olduğu nispette milletlerarası ailede itibar sahibi olur ve silik bir varlık olmaktan kurtulur.
Millet, ırki özelliklerinin dışında, kök kültürel değerlerin ortaklaşa olarak yaşanmasıyla vücut bulur. Milleti; biyolojik özellikler değil, milli cevher oluşturur. Bir millet, yalnızca yaşayanlar insanlardan değil, ölülerden ve doğacak çocuklardan da meydana gelir. Bu, üç zamanlı bir yapıdır.
Bir milletin yok olması için en tehlikeli süreç, iç dağılma hâlidir. Yukardan beri saya geldiğimiz ortak kültürel değerler, bizi bir arada tutmaya, dayanışmaya, birlik ve beraberliği yeterlidir. Bölücü ve yıkıcı faaliyetler maalesef çok mesafe almıştır. Bunda iktidarın eksik ve yanlışları olduğu kadar, Türk milliyetçilerinin de kabahat ve kusurları bulunmaktadır. Milliyetçi düşünceye sahip olanlar, bu konuyu tekrar ele alıp kardeşlik, birlik ve beraberlik konularını yeniden tesis etme yollarını aramalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7-Ahmet URFALI (DOLUNAY) Arşivi