Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

TUTARSA İYİ, YA TUTMAZSA



Devre arası hazırlık kampı için Antalya'ya giden Eskişehirspor gelen haberlere göre ikinci yarıya sıkı hazırlanıyormuş. Gerçi Alman takımı Stuttgart'a yenildik ama adı üstünde hazırlık maçı. Bu arada kim geldi, kim gitti derken devre arası çok çabuk geçti. Cuma akşamı Mersin ile Türkiye Kupası maçında karşılaşacağız. Gruptaki ilk maçta şanssız bir şekilde Trabzon'a 2-0 yenilmiştik. İyi oynamış ama Trabzon kalecisi Onur'u bir türlü geçememiştik. Onur, o maçta bize Eskişehirspor'un nasıl bir kaleciye sahip olması gerektiğini gösterdi. Hep söylerim, kalecin iyi olacak, arada sırada maç kazandıracak diye. Düşünsenize doğru dürüst bir kaleci ile puan cetvelinde nerelerde olurduk. Şimdi bir Onur'a bak, birde bizim Boffin'e. Gel de kıskanma.
O yüzden bana nereye transfer lazım diye sorduklarında ilk önce kaleye diye cevap veriyorum. Ersun Hoca'nın yerinde olsam Boffin'de artık ısrar etmem ve Halil Başkan'dan iyi bir kaleci isterdim. Sonra da sağ bek... Üstüne hızlı, çevik, kolay çalım yemeyen bir stoper şahane olurdu. Boffin, sempatik, seveni de çok. Zaten benim de Boffin'in kişiliğine, adamlığına lafım yok. Ama kalede yetersiz, olmuyor. Nasıl bir iş se Boffin'e hem kaleciliği öğretiyoruz hem de üstüne tonla para veriyoruz. Bu arada arkadaş gelişme gösteriyormuş. Evet, büyük bir sabırla onun kaleci olmasını bekliyoruz. Madem kaleci yetiştirecekdik bari yerli ve genç bir kaleci tercih etseydik. Kimse bana Sinan var, Kayacan var demesin. Eğer Boffin'i bile kesip kaleye geçemiyorlarsa, demek ki ikisinde de umut yok. Bu arada birileri Boffin konusunda uyum sorunu çekti bahanesini üretmişler. Nasıl olur ki? Hani izlersin, takip edersin, beğenirsin ama Türkiye'ye gelince bir türlü eskisi gibi oynayamaz. O zaman tamam. İyi de Boffin doğru dürüst oynamamış ki, ya ikinci ya da üçüncü kaleci. Kim nerde, ne zaman izlemiş çok merak ettim doğrusu.
Ara transfer döneminin başlaması ile birlikte ligdeki bütün takımlar birer ikişer transferleri yapmaya başladılar. Bizde iki yabancı futbolcu ile Fenerbahçe'den Özgür'ü aldık. Bana bu transferleri soranlara laf olsun diye yapıldı diyorum. Çünkü adı sanı duyulmamış bu futbolcular kimin yerine oynayacak. Fenerbahçe'de bu sezon hiç forma giymemiş Özgür bu takımdan kimi kesecek. Eskişehirspor'un maçlarını izleyen rastgele birine sorsanız, o bile, bu takımın nerelere transfer ihtiyacı olduğunu size söylerdi. Sorunlu bölgeler belli iken, "ya tutarsa" diye yapılan bu transferler, "tutmazsa" ileride canları sıkılabilir. Zaten yöneticilerinin hataları yüzünden Halil Başkan çok tepki aldı. Şimdi de hep aynı menajerle çalışılıyor diye iddialar varken onun getirdiği yabancılar kötü çıkarsa ortalık iyice karışır. Halil Başkan'ın buğüne kadar en önemli kozu futbol takımı oldu. Eğer bu sezon takım başarısız olursa Halil Başkan için hazirandaki genel kurul çok zorlu geçer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi