YAKIŞIR ANADOLU’YA..

Bölgesel amatör ligde bu sezon tam bir Anadolu fırtınası esiyor.

Güçlü takımların bulunduğu 8. Grupta mücadele eden Anadolu Üniversitesi geride kalan 24 maçta 19 galibiyet 5 beraberlik aldı. Grupta yenilmeyen tek takım olan Anadolu bitime iki maç kala işi büyük ölçüde de bitirdi.

Çarşamba günü en yakın rakibi Kumluca’yı yağmur altında binlerce taraftarı önünde konuk eden temsilcimiz rakibini farklı yendi. Bu maçta sahadaki oyuncular, kulübedeki teknik kadro kadar yağmura rağmen Osmangazi Üniversitesi sahasını dolduran ve takımı yalnız bırakmayan taraftarı da kutlamak gerekli.

***

Anadolu Üniversitesi’ne kalan 2 haftada sadece 1 puan yetiyor. Ardından Mavi Beyazlılar Play Off’larda oynayacağı 6.grup liderini bekleyecek.

2 sezon önce de 3.lige çok yaklaşan Anadolu Çanakkale’de Kuşadası’na yenilerek profesyonellik kapısından dönmüştü.

Bu sefer işi garantiye almak isteyen temsilcimiz şampiyonluğu kenetlenmiş durumda.

***

Başarının mimarları kuşkusuz Sertaç Gezer ve talebeleri...

Yönetimin sezon başı birçok teknik adam içinden seçerek güvendiği ve takımı emanet ettiği Sertaç Gezer hoca işini şu ana kadar en iyi şekilde yaptı. Bölgesel ligi tanıyan ve bir çok takımı da çalıştıran Sertaç hoca inşallah Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile şampiyonluk sevinci yaşar..

***

Asıl alkışlar kulübün başkanı Galip Özsarı’ya..

Göreve geldiği günden itibaren özellikle futbolda küçük düşünmeyen ve her zamanda “Tek hayalim Eskişehir’e ikinci bir profesyonel takım kazandırmak” diyen Özsarı yoğun iş temposuna rağmen takımı da hiç yalnız bırakmayıp tam destek verdi. Şu ana kadar başarı için Rektör Fuat Erdal’ın da kendilerine verdiği yetki ile ne gerekiyorsa yapan Galip başkan, inşallah lig sonunda en büyük hayaline kavuşur.

***

Anadolu Üniversitesi geride kalan maçlarda oynadığı futbolu ile de tam not aldı. Gerçekten kaliteli ve iyi bir kadroya sahip olan Mavi Beyazlılar yıllar sonra profesyonel ligde Eskişehir’in ikinci takımı olmak hedefinde.

Artık son düzlükteler..

İnşallah 3 maç sonra da şampiyonluk sevinci şehirde hep birlikte yaşanır..

Anadolu Üniversitesine de şampiyonluk gerçekten de çok yakışır.

Ve yıllardır hep konuşulan neden Eskişehir’in profesyonel liglerde ikinci bir takımı yok sorusu da tarihe karışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi