Eskişehir'de yeni ulaşım kartları hizmete girecek

Eskişehir'de yeni ulaşım kartları hizmete girecek
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, basın mensuplarıyla bir araya gelerek geçmiş yerel seçimleri ve gündemi değerlendirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, belediye hizmet binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek geçmiş yerel seçimleri ve gündemi değerlendirerek projeleri hakkında da detaylı bilgileri paylaştı. Ünlüce, yerel seçimlerde karşılaştıkları sonuçla mutluluk duyduklarının altını çizdi. Ünlüce, “Cumhuriyet Halk Partisi güzel bir başarı elde etti. Bundan sonraki ilk seçimde iktidar yürüyüşünü başlatmak gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

“ESKİŞEHİR KENDİNE YAKIŞANI YAPTI”

Seçim sürecinde saha da vatandaşlardan gördükleri güzel tepkileri aktaran Ünlüce, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Ben saha çalışmalarında bize karşı çok olumlu bir hava görüyordum. Yaptığımız anketlerde de ilk başta biz yüzde önde görünüyorduk. Seçime 2 hafta kala gelen anketlerde de yüzde 8 önde görünüyorduk ama ben hep sahada daha büyük bir teveccüh olduğunu söylüyordum. Saha doğruyu söylüyormuş diye düşünüyorum. Özellikle şunu görüyordum; ciddi bir Eskişehir ittifakı oluşuyordu ve pek çok kişiden ‘ben daha önce şu partiye oy vermiştim ama bu seçim size oy vereceğim’ ifadesini duydum. Seçim sonuçları açıklandığında çok sevindirici oldu bizim için. Buradan tüm Eskişehirlilere çok teşekkür ediyorum. Oy versin vermesin herkes gerekli nezaketi gösterdi ve seçime yakışmayacak hiçbir şey yaşamadık vatandaşlarla. Eskişehir burada da farkını gösterdi, kendine yakışanı yaptı” diye konuştu.

BAYRAMDAN SONRA PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Bayramdan sonra proje çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Ünlüce, “Bize oy verenlere karşı ciddi bir sorumluluğumuz var. Bu şehirde her iki kişiden biri bize oy vermiş oldu. Bu da çok ciddi bir sorumluluk biz de bu sorumluluk bilincinde hareket edeceğiz. Sadece oy verenlerle değil, vermeyenlerle ilgili de aynı sorumluluğu hissediyoruz. Seçimler bitti, artık herkes Eskişehirli ve biz herkesin hizmetinde, emrindeyiz. Proje sürecimizi bayramdan sonraki toplantılarımızda hızlıca başlatacağız. Hepsi ayağı yere basan ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayan projelerdi. Bunları da büyük bir heves ve coşkuyla ilçe, merkez belediye başkanlarımızla yapmaya başlayacağız. 77 projemizden 10-15 tanesi hemen başlayabileceğimiz projeler olarak görünüyor. Yani bu yaz hızlıca üzerine gideceğiz ve eş zamanlı olarak projeleri başlatacağız. Bazıları hızlıca yapabileceğimiz bazıları ise sürece yayılacak projeler elbette. Bunun da onurunu gururunu yine 5 yıl sonra sizlerle karşılaştığımızda taşıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

“HİÇ KİMSENİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİM”

Yönetim kurulu ile gerçekleştirdiği ilk toplantı hakkında da bilgi veren Ünlüce, “Hiç kimsenin yerini değiştirmeyeceğim. Ben onlarla birlikte çalışıyorum ama şunu da söyledim önümüzdeki 5 yıl çok çalışacağız. Kendisinde bu enerjiyi bulamayan varsa bu 9 günlük tatil sürecinde herkes düşünsün, ‘ben o heyecanı hissetmiyorum ben emekli olacağım ya da görevimi değiştirin’ dediği anda da bunu hemen yapacağım. Çünkü gerçekten çok çalışmalıyız, yapacak çok işimiz var. Belediye 7/24 çalışan bir yer” dedi.

“YOKSULLUKLA MÜCADELE BELEDİYE POLİTİKASI DEĞİL”

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar, emeklilerin durumu üzerinden ‘halk lokantaları’ projesine yönelik sorulan soruya açıklama getiren Ünlüce, şunları söyledi:

“Belediyelerin asıl görevi sosyal yardım yapmak değil. Belediyecilik, yereldeki hayatı konforlu hale getirmek için verilen hizmettir fakat geldiğimiz noktada belediyeler sosyal yardım belediyeciliğine dönüşmeye başladı. Yoksullukla mücadele güçlü devlet politikalarını gerektiren bir konu, yerelde çok çözebileceğimiz bir konu değil. Yerelde yapabileceğimiz şeyler; aş evlerini, sosyal yardımları artırmak, yardım kolileri dağıtma gibi. Yoksullukla mücadele belediye politikası değil ama bu yoksulluk giderek artacak. Hükümetin ekonomiyi yönetmedeki beceriksizliği ortada. Bakanın açıklamalarından da anlıyoruz ki ciddi bir kemer sıkma dönemi, parasızlık politikası başlayacak ve bundan belediyeler de nasibini alacak. Biz halktan aldığımızı halka veriyoruz. Biz bunu yapıyoruz ama bu sefer de belediye yatırımlarını azaltmış oluyoruz. İnsanlar o kadar yoksullukla mücadele ediyorlar ki sosyal konular onlar için lüks hale gelmiş durumda. Biz bu anlamda da emek kafeleri, halk lokantaları açacağız. Bunları yapacağız ama insanlarda bunları yapacak heyecan ve istek kalmadı. Bizim bu konuda iktidarı ciddi anlamda baskı altında tutmalıyız.”

“KIRSALDA EN AZ 2-3 İLÇEMİZİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ”

Eskişehir kırsal ilçelerinin civar illerin ilçeleri kadar büyük ve gelişmiş olmadığından kaynaklı kırsaldan çok şehir merkezine gelindiğini ve bundan kaynaklı merkezde bir sıkışmışlık olduğunu da belirten Ünlüce, kırsal ilçeleri geliştirmeyi öncelediklerini vurguladı. Ünlüce, “Bu dönemde en az iki ilçeyi büyütecek şekilde; imar projeleriyle, sanayiyle, tarım ve hayvancılıkla, oradaki sosyal hayatı da güçlü tutarak böyle bir hedefimiz var. Çifteler de buna uygun bir ilçe. O yüzden ilçelerdeki yatırımlara devam etmeliyiz. Bunları zaten planladık ama planlarımız dışında daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Biz kırsalda 2-3 ilçemizi büyütmek, genişletmek zorundayız, bu şehri doğru planlayacak, yöneteceksek” sözlerine yer verdi.

ÜNLÜCE GENÇLERE MÜJDEYİ VERDİ

Projeleri arasında gençler tarafından büyük rağbet gösterilen Öğrenciye Abonman kart konusunda da müjdeyi veren Ünlüce, “Abonman kartımız 19 Mayıs Gençlik Bayramı’na yetişmiş olacak ve o gün müjdeyi vermiş olacağız. Öte yandan öğrencilerimizden, gençlerimizden en çok duyduğumuz talepler arasında gece seferlerinin artırılması vardı. Tramvayı 24 saat işletmemiz zor fakat tramvayları gece saat 02.00’ye kadar çalıştırma konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Saat 05.00’a kadar da belki otobüs ringleri koyarak bunu yapacağız ama gece seferleri koyacağız. Yeter ki sosyal hayat canlı olsun Eskişehir’de seve seve destekleriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
63 Yorum