Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde vesayet iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde vesayet iddiası!
Bağımsız Türkiye Partisi Eskişehir İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin vesayetle yönetildiğini ileri sürdü.

Bağımsız Türkiye Partisi Eskişehir İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde danışman olarak çalışmasını ‘tek adam rejimi Eskişehir’de devam ediyor’ olarak nitelendirirken Eskişehir’in vesayetle yönetildiğini söyledi.

“TEK ADAM REJİMİ ESKİŞEHİR’DE DEVAM EDİYOR”

Gürgenburan, “Seçim öncesinde şehrimizin vesayetle yönetilmemesi gerektiğini açıklamıştık. Ülke yönetiminde eleştirdiğimiz tek adam rejiminin aynısı Eskişehir'de devam ediyor. Halkımızın çektiği sıkıntıların esas nedeni de bu yönetim anlayışıdır. Şehrimizde şimdiye kadar ‘Hoca ne diyorsa o yapılmış’ bundan sonra da aynı durumun devam edeceğinin göstergesi Büyükerşen'in belediyeye danışman olarak kendisini atatmasıdır. Eski belediye başkanının sembolik fiyatla göreve getirildiği, istese özel şirketlerde dolar cinsinden danışmanlık yapabileceği şeklinde ki pazarlamalar boş laflardır. Mesele Büyükerşen'in nitelikleri ve başka kurumlarda alabileceği yabancı para cinsinden ücret değil Belediye'den hala elini çekmek istememesi ve yönetme hırsıdır” ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİR KİŞİSEL HIRSLAR YERİNE ORTAK AKIL İLE YÖNETİLMELİDİR”

“Vesayetle yönetim irade gaspı Eskişehir'de iki türlü gerçekleşmektedir” diyen Gürgenburan, şöyle devam etti:

“Birincisi Büyükerşen danışmanlığı ile devam edeceği resmileştirilen vesayeti. İkincisi, AKP'nin Ankara'dan aldıkları talimat ile parti içi karar alınarak meclis üyelerinin yönetilmesi şeklindedir. Kararlarda tek kişinin veya partinin değil, Eskişehir halkının çıkarları gözetilmelidir. Şehir planlarının yapılmaması sonucu vergi daireleri, stat, adliye ve şehir hastanesinin yanlış konumlanması ile hemşerilerimiz bunların sıkıntıları çekmeye mahkum edilmiştir. Halk trafik ile boğuşurken rantçılar cebini doldurmuştur. Buna sebep olan yerel yöneticiler, milletvekilleri ve bu partilerin rantçılarıdır. Eskişehir, kişisel hırslar ve parti çekişmeleri yerine ortak akıl ile yönetilmelidir. Dünün fotokopisi yerine tamamen ulaşılabilir, dürüst ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum