Eskişehir’de bir ilk olacak

Eskişehir’de bir ilk olacak
 Muhabir
CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Ayşe Ünlüce, İstikbal’e konuştu.

CHP, Yılmaz Büyükerşen'in 25 yıllık belediye başkanlığının ardından 31 Mart Yerel Seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ayşe Ünlüce'yi aday gösterdi.

Ünlüce, "Çok mutlu ve gururluyum. Aslında konuşuluyordu ancak adaylığım birkaç gün içerisinde belli oldu. Çok hızlı oldu. Heyecanlıyım. Kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

ADAYLIĞINI NASIL ÖĞRENDİ?

Kararı kendisine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iletti iddialarına Ünlüce, “Belli olduktan sonra aramadı. Parti Meclisine girilmeden önce ismimin Parti Meclisine iletileceği söylendi. 'Hayırlı olsun' denildi. Öyle gelişti" yanıtını verdi.

'ESKİŞEHİR İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Eskişehir’e hayırlı olmasını dileyen Ünlüce, "Eskişehir Büyükşehir'de daha önce kadın belediye başkanı olmadı. Bu anlamda da bir ilk olacak. Ayrı heyecanlıyım. Eskişehir için çalışacağım ve kazanmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL, ÜNLÜCE'Yİ İŞARET ETMİŞTİ

Yılmaz Büyükerşen'in 'kızım' dediği Ünlüce'nin aday olmasını istediği biliniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 12 Aralık 2023'te TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az önce Konuştum' programında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağıyla ilgili soru üzerine, "Yılmaz Hoca son görüştüğümde 'ben bir kez daha aday olmak istiyorum' demiyordu. 'Genç birine bırakmam lazım' diyordu. 'Bir kadın olabilir mi?' diyordu. 'Bizim arkadaşlar var ama onların da kendi belediyeleri var, orada ne olur' falan diyordu. Yılmaz Hoca son derece yapıcı, Eskişehir'i seven Eskişehir'in geleceğini düşünen bir perspektifte. Yılmaz Hoca Eskişehir'in üzerine evladı gibi titriyor. Yılmaz Hoca bozkırın ortasında bir vaha yarattı. Bir mucize yarattı" diye konuşmuştu.

AYŞE ÜNLÜCE KİMDİR?

Eskişehir'de 1970'te doğan Ayşe Ünlüce, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre hâkim olarak görev yapan Ünlüce, 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 1. Hukuk Müşaviri olarak atandı. Ünlüce, 2018 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüttü.

İki çocuk annesi olan Ayşe Ünlüce, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili avukat Aydın Ünlüce’nin eşiydi.

1 Aralık'ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Ayşe Ünlüce, aday adayı olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum