Fesih Bingöl: “Yeşiltepe dönüşümü kent için bir kazançtır”

Fesih Bingöl: “Yeşiltepe dönüşümü kent için bir kazançtır”
 Muhabir
Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl son günlerde en çok tartışılan konuların başında gelen Yeşiltepe Kentsel Yenileme Projesine dair konuştu.

Yeşiltepe Kentsel Yenileme Projesi şehir gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Proje ile ilgili Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl değerlendirmelerde bulundu.

Projenin Eskişehir’e kazanç sağlayacağını savunan Bingöl, AK Parti İl Başkanı Gürhan Bayrak’ın projeye dair değerlendirmelerini de değindi.

Bingöl, “Tepebaşı Belediyesi'nin 300 dönümlük bir alanda yaptığı bu çalışma çok kıymetli. Bizim eskiden beri ifade ettiğimiz emsal ve kat artışıyla bir çözüm üretiyoruz. Burada insanların mağdur olması söz konusu değil. Özellikle ben bu dönüşümü cidden destekliyorum. Bunun halka anlatılması hususunda eksiklikler olmuş olabilir. Bunu ifade edeyim. Öbür taraftan, Eskişehir'de model bir mahalle olabilir. Bence bu çalışma başladığında, bugün itiraz eden insanlar yarın "Biz haksız itiraz etmişiz" diyecekler. Ancak bunun için de örneklerin olması lazım. Bir an önce burayla ilgili zaten çalışmalar başlayacak.Bu konuda ben AK Parti İl Başkanının orada yaptığı o bir açıklamayı çok yerinde bulmuyorum. Çünkü orada nasıl bir değişiklik olacağı hususunda yeterli bilgiye sahip olmadığı kanaatindeyim. Burada özellikle Büyükşehir, Tepebaşı Belediyesi'nin meclisinden bu onaylandı ve AK Partili bütün üyelerin tamamı bunu bildiler ve onay verdiler. Dolayısıyla böyle, kendi meclis üyeleri tarafından onay verilmiş bir çalışmaya karşı gibi gözükmek çok doğru değil. Burada bence Yeşiltepe'de buna itiraz eden insanlar var fakat bu itirazların çok gereksiz olduğu kanaatindeyim. Öyle bir dönüşüme ihtiyaç var. Bunun da Yeşiltepe'den başlaması Eskişehir için bir kazançtır” diye konuştu.

“Artık Bitişik Nizamdan Vazgeçiliyor”

Bitişik nizamdan kurtulması gerektiğinin altını çizen Bingöl, bitişik binaların depremlerde gördüğü zararlara dikkat çekti. Bingöl, “Artık bitişik nizamdan kurtulup ayrık nizam ve insanların gerçekten rahat edebileceği, sosyal doku alanları olan bir yerleşim alanı oluşması bence Eskişehir için çok önemlidir. Bunu çok yerinde görüyorum, destekliyorum. İtiraz eden insanların da doğru anlatılması hususunda belediyelerin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir, belediyenin diyelim. Saadet Partisi olarak kentsel dönüşümün, kentsel yenilemenin neden olması gerektiğini o doğrular olarak insanlara ifade edeceğiz.Türkiye'nin tümünde artık bitişik nizamdan vazgeçiliyor. Bitişik nizam aslında hiç bizim arzu etmediğimiz bir yapılaşma şeklidir. Ayrık nizam en doğru olanıdır. Zaten bu kentsel yenileme veya kentsel yenilenme diyelim, ayrık nizam olarak yapılacak. Bunu doğru buluyorum. Yani artık bitişik nizam diye bir kavram olmaması lazım. Depremde de bitişik binaların birbirinden çok etkilendiğini ve zarar gördüğünü hepimiz görüyoruz. Bu aslında artık bundan vazgeçildiğini rahatlıkla söyleyebilirim” sözlerini kaydetti.

Etiketler :