İYİ Parti Eskişehir teşkilatında ilginç operasyon

İYİ Parti Eskişehir teşkilatında ilginç operasyon
 Muhabir
İYİ Parti'nin Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulları ile birlikte İl Yönetim Kurulu da görevden alındı.

31 Mart 2024’te Eskişehir’de yapılacak yerel seçim maratonu başladı.

Merkez belediyeler için adaylığı konuşulan isimlerden biri İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil il başkanlığından dün istifa ederek belediye başkanlığı yarışına girdi.

Öte yandan yeni İYİ Parti İl Başkanı görevine Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Ulucan atandı.

İKİ İLÇE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna ve Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal ve yönetimi ise görevden alındı.

Odunpazarı İlçe Başkanlığına Gürol Yer atanırken, yeni Tepebaşı İlçe Başkanı ise Görkem Yıldırım oldu. Ulucan ile birlikte Yer ve Yıldırım, dün Ankara’ya giderek merkezden resmi görev yazısını aldı.

“YÖNETİMLER FESH EDİLDİ”

Odunpazarı Belediye Başkanlığı için istifa eden Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil’in ardından il yönetimi de görevden alındı.

Öte yandan Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlıklarına da operasyon çekildi. İlçe Başkanları Zafer Tuna ile Nusret Kabasakal’la birlikte ilçe yönetimleri de fesh edildi.

İl Başkanı olarak atanan Serdar Ulucan ile birlikte görevi devralan Gürol Yer ve Görkem Yıldırım kendi belirledikleri yeni yönetim ile yola devam edecek.

“YILMAZ HOCAYI ZİYARET ETTİM, GÖREVDEN ALINDIM”

Görevden alındığını basından öğrendiğini ifade eden Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, görevden alındıklarından haberinin olmadığını kaydetti.

Herkesin çalışmalarından memnun olduğunu kaydeden Tuna, görevden alınmalarına gerekçe olarak Nebi Hatipoğlu, Yılmaz Büyükerşen tartışmalarının ardından Büyükerşen’i ziyaret etmesinin payı olduğunu kaydetti.

“İL YÖNETİMİ DE LAV EDİLDİ”

Büyükerşen’le görüşmenin nasıl bir suç teşkil ettiğini merak ettiklerini aktaran Tuna, “Kürşad Zorlu bile demişti. Nebi Bey’in kendi düşüncesidir, teşkilatı bağlamaz diye. Yazık ettiler. Yönetime çok büyük tepkiler var. Sürekli istifalar var. İl yönetimi de şu an da lav edildi. İl ve ilçe yönetimleri seçilmişti. Hepsi atama yoluyla lav edildi. Yeni başkan yönetimini belirleyecek. Yeni seçilmiş insanlardı. Duman ettiler partiyi” şeklinde konuştu.

Tuna, önümüzdeki günlerde partiden istifa edip etmeyeceğine yönelik soruya da yönetimiyle birlikte istişare yürüteceğini, akabinde karar vereceğini aktardı.

“BENDE BASINDAN ÖĞRENDİM”

Bir diğer görevden alınan Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal, ise şöyle konuştu:

“Bende basından öğrendim. Henüz bir tebliğ gelmedi ama sanırım akşama kadar bir tebliğ gelir. Zaten prosedür de yeni atanan il başkanı tebligatı o yapıyormuş diye biliyoruz. Görevden alınmam için hiçbir gerekçe yok. Zaten gerekçesi olamaz böyle bir şeyin. Başarılı iki tane ilçe başkanının görevden alınmasını haklı bir gerekçesi olamaz.”

“ADAY OLMAM İÇİN BASKI KURULDU”

Tepebaşı Belediye Başkanlığına da aday olan Kabasakal, “Adaylıkla şöyle ilgisi var. Aday olmam için tabi bana baskı kuruldu. Ben de şunu söyledim. Ben zaten iki senedir adaylığımı açıklamıştım. Eşim, dostum, parti çevrem, sosyal çevrem aday olduğumu biliyorlardı ve destek veriyorlardı. Ama diyorum bu ittifak halinde gidilirse ittifakın adayı olurum dedim. Hayır dediler, biz ne kadar oy alacağımızı belirleyelim. Siz aday olun dediler, ben onu bir düşüneyim dedim, daha düşünmeme fırsat vermeden görevden aldılar” dedi.

İstifa edip etmeyeceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Kabasal, “Papaza kızıp da oruç bozulmaz diye bir lafımız vardır ya. Papaza kızıp oruç bozulmaz. Zaman gösterecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.