CHPli Talat Yalaz'dan AK Partili Hatipoğlu'na: Aday beyin gerçek yüzünü görüyoruz

CHPli Talat Yalaz'dan AK Partili Hatipoğlu'na: Aday beyin gerçek yüzünü görüyoruz
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun vakıflarla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun, “Ben belediye başkanlığımı kazandıktan sonra Birlik Vakfı’na ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı sonuna kadar açacağım. Öyle randevu almak falan yok” ifadelerini içeren söylemleri üzerine CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Hatipoğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

Yalaz, “Kamuoyu araştırmaları ve anketler yapıldıkça, saha sonuçları geldikçe aday beyin paniğinin arttığını görüyoruz. Birlik Vakfı üyelerini toplamış kendisine destek vermeleri için adeta çırpınıyor. Burada açıkça Birlik vakfı ve kendilerine yakın olan tüm vakıflara maddi manevi belediyenin kapılarını sonuna kadar açacağını söylüyor. Belediyeciliğin literatürle ilgili bir açıklama yapılmıyor. Belediyelerin kapılarını maddi manevi sonuna kadar açacağım deniliyor. Bu belediyelerin vakıflarla işbirliği yapmasıyla ilgili değildir. Burada niyet açıktır. Diğer Adalet ve Kalkınma Partisi yönettiği şehirlerde belediye kaynaklarını nasıl bu tür vakıflara, kuruluşlara aktarıldığını belediye hizmetiyle, belediyecilik anlayışıyla uygun olmadığı takdirde yapıldığını biliyoruz. Ayrıca belediyenin böyle bir gider kalemi yoktur. Bu kabul edilebilir bir konu değildir” diye konuştu.

“Gün geçtikçe karşımızda ki aday beyin gerçek yüzünü daha iyi görüyoruz” diyen Yalaz, “Açıkça belediyenin maddi ve manevi imkanlarını birlik vakfı gibi vakıflar için seferber edeceğini söylüyor. Bugüne kadar belediyelerimizin bütün kaynakları ve imkanları siz değerli Eskişehirlilere daha iyi bir hizmet vermek için kullanılmıştır. Tam da bu nedenledir ki Eskişehir’de yaşayanlar bunların yönettiği diğer şehirlere göre mutlu, huzurlu ve gururludurlar” ifadelerini kullandı.

“SUÇA TEŞEBBÜSTÜR”

Hatipoğlu’nun söylemlerini ‘suça teşebbüs’ olarak nitelendiren Yalaz, “Bunların Eskişehir’e ve Eskişehirlilere hizmet etme gibi bir niyetleri yoktur. Bunlar kendilerine yandaş müteahhit ve çeteleri ve de kendilerine yakın vakıfları zengin etmek için bu görevlere talip oluyorlar. Ne demek; belediyenin tüm maddi ve manevi imkanlarını vakıflara aktaracağız. Bu suça teşebbüstür. Eskişehirlilerin vergileri ve belediyelerin tüm kaynakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Eskişehirlilerin güzel bir şehirde yaşaması için seferber edilmeye devam edecektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını vakıflara derneklere ve cemaatlere yedirmedik yedirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“AKP SEÇİM KAMPANYASI ÇÖKTÜ”

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin yaşanan polemiklerde neden sessiz kaldığı ile ilgili olarak da konuşan Yalaz, “Nebi Bey başlangıçta sağlıklı bir seçim süreci geçirmek istediğini söyledi fakat sonra saldırgan, gerçek dışı ithamlarla bir tavır takındı. AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayının kampanyasının çöktüğünü, yürümediğini hepimiz görüyoruz. Ayşe Başkan gibi tamamen Eskişehir’e hizmet etmek olan adayımızın kendisine asılsız ithamlarda bulunan ve bütün kampanyasını saldırgan bir tutum üzerine kurmuş birisiyle muhatap olması zaten çok doğru olmayacaktır, kendisinin de kararı bu yöndedir. Bu anlamda ortaya koyduğu imajını bozmadan devam etmektedir” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum