Eskişehir'de anlamlı spor projesi

Eskişehir'de anlamlı spor projesi
Türkiye Down Sendromu Derneği'nin Eskişehir’de hayata geçirdiği Hentbol+1 projesiyle Down Sendromlu bireylerin spor yapma hakkını destekleniyor.

Türkiye Down Sendromu Derneği, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Veteran Hentbolcular Derneği işbirliği ile Eskişehir’de hayata geçirilen Hentbol+1 projesi ile Ekim ayından bugüne kadar her pazar yapılan çalışmalar ile Down Sendromlu bireylerin spor yapma hakkını destekleniyor.

Projeyle birlikte bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine, topluma katkı sağlamalarına ve sosyalleşmelerine destek olacak çalışma yürütülüyor.

“ÇOCUKLARIMIZIN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”

Proje hakkında bilgi veren Türkiye Down Sendromlular Derneği Eskişehir Temsilcisi Uğur Yavuz, “Eskişehir’de yaklaşık 250 çocuğa ulaştık. Şu anda görmüş olduğunuz çocuklar hentbola geçen sene başlamışlardı. Geçen sene başlattığımız projeyi bu sene Eskişehir’de Veteran Hentbolcular Derneği sahiplendi. 8-12 yaş aralığındaki yaklaşık 20 çocuğumuzla birlikte her Pazar antrenman yapıyoruz. Bu antrenmanlar fiziki gelişimlerine katkı sağlarken aynı zamanda sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Çocuklarımızın başladıkları zamandan bu zamana fiziki gelişimlerinin olumlu anlamda ilerlediğini de gözlemledik. Bu projemizin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyoruz. Bizim çocuklarımızın yapamayacağı hiçbir şey yok, yeter ki imkanlar verilsin, eğitim imkanı sağlansın” diye konuştu.

Veteran Hentbolcular Derneği Başkanı Sadullah Eriç ise, “Misyonumuz çerçevesi içerisinde Hentbol+1 projesi kapsamında Ekim ayından bugüne kadar her pazar yaptığımız çalışmalar ile Down Sendromlu bireylerin spor yapma hakkını destekliyor, onların potansiyellerini keşfetmelerine, topluma katkı sağlamalarına ve sosyalleşmelerine destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi’nde beden öğretmenliği yapan ve dernek olarak projenin paydaşlarından olan Alemdar Sungar da, “Dernek olarak bu işe başladık ve ardından özel eğitim öğrencilerini de bu işin içine katmaya başladık. Öğrencilerimiz için de bu proje bir staj görevi görürken asıl gelişimi Down Sendromlu çocuklarımızda görüyoruz. İlk geldiklerinden itibaren hem paylaşımcı, pozitif bir yapıya ulaştılar hem de kas koordinasyonu ve kullanımı açısından gelişmelerini biz görüyoruz. Her hafta Pazar günü çalışmalarımız devam ediyor, dönem sonuna kadar da devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.