Eskişehir'de çocuklara 'kuvvet yüklemesi'

Eskişehir'de çocuklara 'kuvvet yüklemesi'
 Muhabir
4 yaşından 11 yaşına kadar olan çocukların kaydolabildiği cimnastik yaz okulunda antrenmanlar devam ediyor.

Cimnastik yaz okulunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Antrenör Kadir Büyükmehmetoğlu, 4-7 yaş arası sporcularla yapılan ders esnasında yaptığı açıklamada cimnastiğe ilginin fazla olduğuna değindi. Büyükmehmetoğlu, “Sayımız bu yıl fazla. Eskişehir'de spora ilgi bir hayli yüksek. Bizlerde en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz” dedi.

'Kuvvet yüklemesi yapıyoruz'

Kadir Büyükmehmetoğlu antrenmanlarla ilgili olarak “Hafta içi her gün 4-11 yaş arası yeni başlayan çocuklarla çalışıyorum. Tabi elit jimnastikçilerle de çalışmalarım oluyor. Yeni başlayanlar çok gayretliler. Kuvvet yüklemesi yaparak temel bilgileri öğretiyoruz” şeklinde konuştu.

Antrenör Ayten Caak’ta, amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek olduğunu söyledi. Aytan Caak “Yaz sonuna kadar sürecek olan antrenmanlarda çocuklarımıza elimizden geldiğince jimnastiği öğreteceğiz. Yarışmalara katılacak iyi sporcular yetiştirmek ve Türk sporuna yeni bireyler kazandırmak için çalışıyoruz' dedi.

Etiketler :