Eskişehirli Milli Ragbicilerin Avrupa Şampiyonluğu sevinci

Eskişehirli Milli Ragbicilerin Avrupa Şampiyonluğu sevinci
10-11 Haziran’da Sırbistan’ın ev sahipliğinde başkent Belgrad’ta düzenlenen Ragbi Avrupa 7’li Erkekler Konferans 1 müsabakalarında Ragbi Milli takımı tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu.

Bu önemli başarıda Eskişehirli sporcumuz Burak Özkan, Milli Takım Antrenörü Emin Erden, Milli Takım Menajeri Sercan İlker Ertan’da pay sahibi oldu.

Ragbi Milli Takımı, Sırbistan'da gerçekleşen Avrupa 7'li Erkekler Konferans 1 müsabakalarını şampiyonlukla tamamladı.

Yurda şampiyon olarak dönen Ragbi Milli Takımı kafilesini Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, federasyon yetkilileri ve alt yaş kategorilerindeki ragbi sporcuları ellerinde çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Federasyon Başkanı Nahit Şahin sporcular ve teknik heyeti tebrik ederek, “Türkiye Ragbi Federasyonu bünyesinde bulunan 7’li Ragbi milli takımımız, tarihte bir ilki gerçekleştirerek Avrupa’da konferans liginde şampiyon olarak tarihimizde ilk başarımıza ve altın madalyamıza kavuştuk. Öncelikle emeği geçen bir önceki yönetimimize buradaki antrenör arkadaşlarımıza tüm sporcu arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tek başına yapılan bir başarı değil bir ekip halinde yapılan başarıdır. Tüm kulüplerimize burada mücadele eden kulüplerimizin hepsinin tek tek emekleri var. Bu işte hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şimdi de inşallah olimpiyatlar için de şimdiden arkadaşlarımız adım adım geliyorlar ilerleyen zamanda da olimpiyatlara katılarak bu branşta ülkemizin Türk bayrağını göndere çektirmek için bizlerde üzerimize düşen vazifeyi yaparak yolumuza devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Bu önemli başarıda Eskişehirli sporcumuz Burak Özkan, Milli Takım Antrenörü Emin Erden, Milli Takım Menajeri Sercan İlker Ertan’da pay sahibi oldu.

Ragbi Eskişehir Anadolu Spor Kulübü Başkanı ve aynı zaman da Milli Takım Menajeri Sercan İlker Ertan, “Öncelikle yıllardır Eskişehir de Ragbiyi geliştirmeye çalışan, bu yolda hiç geri adım atmayan ve ülke ragbisini sürekli bir adım öteye taşıyan, aynı zaman da beni de Ragbi ile buluşturan, yıllarca sporcusu olmaktan gurur duyduğum Ragbi İl Temsilcimiz Emin Erden sayesinde buralara kadar yükseliyoruz. Şampiyonluk duygusunu yaşamak için aylardır kamplardayız. Bu başarının altında bir çok hikaye yatıyor. Bu turnuva da şampiyon olmamızla birlikte Türkiye’nin de Ragbi branşın da ilerlediğini tüm Avrupa ülkelerine göstermiş olduk. Çok mutlu ve gururluyuz. Tüm sporcularımızı tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.