İLKLERİN GECESİ NEDEN OLMASIN!

İLKLERİN GECESİ NEDEN OLMASIN!
Oynadığı 2. ön eleme maçında İskoçya temsilcisi St. Johnstone’u eleyen kırmızı - siyahlı takım, 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa Ligi ekiplerinden Olimpik Marsilya ile kendi saha ve seyircisi önünde 1-1 berabere kalmıştı....

Oynadığı 2. ön eleme maçında İskoçya temsilcisi St. Johnstone'u eleyen kırmızı - siyahlı takım, 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa Ligi ekiplerinden Olimpik Marsilya ile kendi saha ve seyircisi önünde 1-1 berabere kalmıştı. Eskişehirspor bugün Marsilya önünde Fransa'da tarih yazmak istiyor. UEFA Kupası (UEFA Avrupa Ligi) ve Kupa Galipleri Kupası olmak üzere Avrupa kupalarında 17 maça çıkan Eskişehirspor, henüz deplasmanda galip gelemedi. Ancak Kırmızı Şimşekler turu geçmek için Fransa'da ya gollü beraberlik ya da bir ilki başararak galip gelmek zorunda.
DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF
1970 yılında Avrupa'ya açılan Kırmızı Şimşekler, ilk maçında İspanyol Sevilla ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibine 1-0 mağlup olmuştu. Eskişehirspor'un mağlubiyetle başlayan Avrupa macerasında deplasmanda çıktığı 8 maçta henüz galibiyeti bulunmuyor, Bu maçlarda 6 yenilgi alan Kırmızı Şimşekler, son olarak Saint Johanstone karşısında 1-1'lik skorla yine galip gelemeyerek 2. beraberliğini almıştı. Eskişehirspor diğer beraberliği ise 1971-72 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Finlandiya'nın Mikkelin takımına karşı 0-0'lık skor ile aldı .
FETHİ HEPER'DEN SONRA
VEYSEL
Avrupa kupalarında deplasmanda kazanamayan Eskişehirspor, aynı zamanda gol atmakta da büyük sıkıntı çekiyor. Eskişehirspor, oynadığı 7 deplasman karşılaşmasında sadece 2 gol kaydetti. 1970-71 sezonunda Fuar Şehirleri Kupası 2'nci turunda Hollanda'nın Twente takımına karşı 3-2'lik iç saha galibiyetinin ardından oynanan rövanş karşılaşmasında Eskişehirspor'un tek golünü Fethi Heper atmıştı. Karşılaşma 6-1 Twente'nin galibiyeti ile noktalanmış, Eskişehirspor ise kupadan elenmişti. Kırmızı Şimşeklerde Heper'in gol attığı Twente maçından tam 41 sonra çıktığı Avrupa deplasmanında Saint Johanstone karşısında ki tek golünü Veysel kaydetti.
Marsilya karşısında tur atlanmak için gol yada goller bulmak zorunda olan Eskişehirspor'da bu anlamda hangi futbolcuların ön plana çıkacağı ise merakla bekleniyor.
TUR İÇİN FRANSA'DA İLKLER
GEREKİYOR
Avrupa kupalarında deplasmanda maç kazanamayan Eskişehirspor, bu şanssızlığını Fransa'da kırmak istiyor. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu müsabakasında Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda 1-1 berabere kaldığı Marsilya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Kırmızı Şimşekler, hem turu atlamak hem de Avrupa kupalarındaki ilk deplasman galibiyetini almak istiyor. Bugün Parsemain stadında TSİ 21.45'te başlayacak maçta Eskişehirspor, Marsiya'nın karşısına kazanamadığı takdirde tur için en az 2-2'lik skoru yakalaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.