Eskişehirliler acele etmeli! Fiyatlar bir günde değişiyor...

Eskişehirliler acele etmeli! Fiyatlar bir günde değişiyor...
 Muhabir
Eskişehir’de turizm acentesi işletmecisi olan Ercan Akmeşe, “Biz bir buçuk sene öncesinde 400-500 TL’den günübirlik gezilerimizi çıkarabiliyorduk fakat şimdi ön görülmez bir noktadayız. Bir günde fiyatlar değişebiliyor" dedi.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların etkilediği sektörlerden bir tanesi de turizm sektörü. Özellikle vatandaş ve otel arasında aracı görevi gören turizm acenteleri neredeyse günden güne değişen fiyatlara yetişmekte güçlük çekerken tur ve tatil paket fiyatları da artmaya devam ediyor.

Eskişehir’de turizm acentesi işletmecisi olan Ercan Akmeşe, akaryakıttan gıdaya kadar gelen her zammın fiyatlara yansıdığını fakat bu durumun günden güne, haftadan haftaya değişmeye başladığını kaydetti.

“BİR GÜNDE FİYATLAR DEĞİŞİYOR”

“Bir günde fiyatlar değişebiliyor” diyen Akmeşe, “Turizm sektörü olarak birçok tesisle iç içeyiz; akaryakıt, araç kiralama, gıda gibi. Birçok parametre sunduğumuz hizmetin fiyatlarına yansıyor. Fiyatların değişmesine gelen zamlar etki ederken bir yandan da insanların çıkarları etki ediyor. Örneğin seçimlerin ardından İzmir’de bin 800’den kalmak için gittiğim otele bir gün gecikmeli gittiğim için 2 bin 800 TL ödedim. Sebebini sorduğumda ‘o dündü’ denildi. Yani bir günde fiyatlar değişebiliyor. Bir yanda akaryakıta gelen zamlar, tatil bölgesindeki otopark ücretleri, gıdaya gelen zamlar fiyatlarımızı yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

“UZUN VADELİ PROGRAM YAPAMIYORUZ”

Gelen zamlar dolayısıyla uzun vadede tatil programı çıkaramadıklarını belirten Akmeşe, “Biz bir buçuk sene öncesinde 400-500 TL’den günübirlik gezilerimizi çıkarabiliyorduk fakat şimdi ön görülmez bir noktadayız. Bir hafta önce bir turda dahil olan kahvaltı fiyatı kişi başı 200 TL’yken bir hafta sonra fiyat güncelleniyor. Biz eskiden uzun vadeli, bir sene sonrasına tatil programları yapabiliyorduk fakat şimdi önümüzdeki kurban bayramına program çıkartamıyoruz, transfer fiyatı veremiyoruz. Çünkü en büyük handikabımız akaryakıt, fiyatlar ne olacak bilemiyoruz. Fiyat vermekte zorlanıyoruz. Son zamana yakın programı netleştirmeye, fiyat belirlemeye başlıyoruz ama bu sefer de araç bulamıyoruz. Belirsizlikle mücadele ediyoruz. Öngörülmez bir sürecin içerisindeyiz ve bedelini madden, manen ödüyoruz, var olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum