Kasaplarda ramazan hareketliliği beklenenin altında kaldı

Kasaplarda ramazan hareketliliği beklenenin altında kaldı
 Muhabir
Eskişehir’de kasap olan İlhan Altındağ Ramazan öncesi yaşanan fiyat artışları ve alım gücündeki düşüklük nedeniyle hareketliliğin gerçekleşmediğini ifade etti.

Ramazan ayı, iftar sofralarının zenginleştiği bir dönemdir. Bu nedenle, gıda sektöründe özellikle et ve et ürünleri satışlarında ciddi bir artış yaşanması beklenirken bu yıl Ramazan ayında kasaplarda beklenen hareketlilik yaşanmadı.

Eskişehir’de kasap dükkanı olan İlhan Altındağ, insanların alım gücünün rahatlığı olmadığını söyleyerek eski Ramazan ayı hareketliliğini yaşamadıklarını aktardı.

Eskişehir’de kasap tezgahlarında fiyatlar ortalama kilogram başına şu şekilde; Antrkot 620 TL, dana bonfile 820 TL, dana biftek 620 TL, kuzu pirzola 820 TL, kuzu kuşbaşı 650 TL, dana kuşbaşı 540 TL, sucuk 580 TL, kasap köfte 460 TL.

Tezgahlarda yer alan ürünlerin fiyat bilgilerini paylaştıktan sonra Ramazan öncesi gelen zam oranı bilgisini paylaşan İlhan Altındağ, “Ramazan öncesinde kilo başına yüzde 25-30 oranında zam geldi. Semt olarak benim müşterilerimde ciddi bir fark, düşüş yaşamadım fakat hissedilir bir azalma var. İnsanlarda alım gücünün rahatlığı yok. Eskiden fiyat sormayanlar fiyat sormaya başladı” dedi.

“ESKİ RAMAZAN HAREKETLİLİĞİ YOK”

Altındağ, “Eski ramazanlar alışverişte de, manevi anlamda da yok. Önceden bir heyecan olurdu, hareketlilik olurdu. Eskisi gibi evinde misafir de ağırlamıyor vatandaşlar. Daha çok birinci derece yakınlarını ağırlıyorlar, artık genişe yayılamıyorlar. Malum her şey masraf” ifadeleriyle eski Ramazanların olmadığına dikkat çekti.

Altındağ, “Ramazan arifesi ve bayram arifesi her zaman hareketli olur. Önceki Ramazanlar gündelik zamanı birkaç kata katlardı. Şimdi böyle bir durum yok, ufak hareketlilik işi artırmıyor. Yani Ramazan’ı bekliyorduk bir hareketlilik olur diye ama bu sene çok yok. Bayramda evet bekliyoruz bir yoğunluk ama yine de çok olmayacak. Çünkü başında vatandaş parayı bitirdiğinde bayramın sonu gelmiyor, yetmiyor bu sefer” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.