"İş beğenmeme sorunu var"

“İş beğenmeme sorunu var”
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Şube Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir’de işsizlik sorununun değil de, iş beğenemeyenlerin sorunu olduğunu söyledi. Herkes masa başı iş aradığını belirten Birsen, “Oysaki Organize Sanayi Bölgesi’nde...


Esnaf ve Sanatkârlar Odası Şube Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir’de işsizlik sorununun değil de, iş beğenemeyenlerin sorunu olduğunu söyledi.

Herkes masa başı iş aradığını belirten Birsen, “Oysaki Organize Sanayi Bölgesi’nde yetişmiş eleman ve ara elemana ihtiyaç olduğunu işyeri ziyaretlerimizde öğrendik. Mesela en ilginci bir oto tamirci esnafımız dedi ki ben buraya işçi aramıyorum. Yapmış olduğum işe ortak bir insan bekliyorum dedi. Yaptığım işi onla paylaşmaya bile hazırım. Ona eleman bulamıyorum dedi. Bu çok önemliydi. Buradan artık bütün herkese seslenmek istiyorum. Piyasalar üniversite mezunu arkadaşlarımızla doldu. Ne yazık ki herkes üniversiteye gideyim, amir ve memur pozisyonunda çalışayım, masa başında çalışayım diyerek Türkiye’de yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısını iyice arttırmaktadırlar” dedi.
Hükümet tarafından yapılan çok önemli teşvikler olduğunu hatırlatan Birsen, “Mesela BAKSAN çıraklık eğitim merkezine giden çıraklarımız ve kalfalarımız da oradan mezun olduklarında lise mezunu sayılabilecekler. Onlar okurken işyerlerinde yaptıkları staj karşılığında ücret de alabilecekler. Hem de teşvikten yararlanarak hükümetimizden o okullara giden kardeşlerimize teşvikler var. İş arayan kişilerin bunlardan yararlanmasını tavsiye ediyoruz. O sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin eleman ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.