Üreticilere Sera Desteği

Üreticilere Sera Desteği
ORKÖY Projesi kapsamında başlatılan Hibe Destek Programı ile Sarıcakaya İlçesi Mahallelerine Sera Desteği sağlandı. Kapukaya, Laçin, Düzköy Mahallleri Sera, Güneyköy ve Beyyayla Mahalesine de Süt Sığırcılığı desteği...


ORKöY Projesi kapsamında başlatılan Hibe Destek Programı ile Sarıcakaya İlçesi Mahallelerine Sera Desteği sağlandı.

Kapukaya, Laçin, Düzköy Mahallleri Sera, Güneyköy ve Beyyayla Mahalesine de Süt Sığırcılığı desteği sağlandı. Toplamda 30 üreticiye ORKöY Projesi kapsamında 560 Bin TL destek verildi. Desteğin yüzde 25’i hibe şeklinde yapılırken üreticiler geri kalan parayı faizsiz olarak iki yıl sonra ödemeye başlayacak.
30 KİŞİYE DESTEK
Yılda beş kez ürünün alındığı Sarıcakaya İlçesi köylerindeki seralara ORKöY Projesi tarafından parasal destek yapıldı. Sarıcakaya İlçesi köyünde geçimlerini sebze üretimi ve hayvancılık yaparak sağlayan 30 kişiye destek sağlandı.
FAİZSİZ öDEYECEKLER
Seralarında modern sebze üretimi yapacak üreticiler kendilerine verilen 18 bin liranın yüzde 25’ini ödemeyecek. Geri kalan para ise faizsiz olarak 2 yıl sonra taksitler halinde üç yıl içinde ödenecek. Süt Sığırcılığı yapacaklarda 20 Bin TL destekten de yararlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.