"Herkese haciz gönderiyor musunuz?"

“Herkese haciz gönderiyor musunuz?”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi’nin İller Bankası payından 1 milyon 288 bin 366 lirasının kesilmesini Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle...


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Odunpazarı Belediyesi’nin İller Bankası payından 1 milyon 288 bin 366 lirasının kesilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren çakırözer, Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payının tahsili amacıyla yapıldığı ileri sürülen bu kesintinin tüm belediyelerde yapılıp yapılmadığını sordu. Eskişehir’de ve Türkiye’de hangi belediyelere benzer haciz işlemi uygulandığını soran çakırözer, “Adalet ve Kalkınma Partili başkanların yönettiği belediyelere de haciz gönderiyor musunuz?” sorusunu yöneltti.
Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına dair yönetmelik gereğince belediyelerin topladıkları emlak vergilerinin yüzde 10’unu valiliklerdeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına gönderdiklerini, valiliklerin de bu paraları ilgili idarelere dağıttığını anımsatan çakırözer Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a sorular yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.