Odalarda seçim tarihleri belli oldu

Odalarda seçim tarihleri belli oldu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı iki ayrı oda da seçim tarihi belli oldu. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, daha önce Ocak ayı içerisinde yapılacağı açıklanan ardından ertelenen oda seçimlerinin ilki Eskişehir...


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı iki ayrı oda da seçim tarihi belli oldu. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, daha önce Ocak ayı içerisinde yapılacağı açıklanan ardından ertelenen oda seçimlerinin ilki Eskişehir Ticaret Borsasında yapılacak.

Eskişehir Ticaret Borsası yönetim kurulu tarafından alınan karar gereği organ seçiminin 1 Nisan Pazar günü yapılacağı belirlendi. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ilgili mevzuat gereği Eskişehir Sanayi Odasında organ seçimlerinin 4 Nisan çarşamba günü gerçekleştirileceği öğrenildi. Organ seçimleri hakkında yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca yapılacak seçimlerde, seçme ve seçilme haklarından yaralanabilmek için vergi mükellefiyetinin olması şartı aranacak. öte yandan yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olan Eskişehir Ticaret Odası organ seçimleri için bir hafta içerisinde tarihin belirlenerek seçim kuruluna bildirileceği öğrenildi. Nisan ayı itibarıyla başlayacak organ seçimlerinin ardından odaların yönetim kurulu başkanlarıyla meclis başkan ve yönetimleri tespit edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.