"Biz buna karşıyız dememekte yarar var"

“Biz buna karşıyız dememekte yarar var”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kentin en önemli gündem konusu haline gelen termik santralle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.Katıldığı bir televizyon programında Tepebaşı Bölgesi’ne kurulması...

Eskişehir Osmangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kentin en önemli gündem konusu haline gelen termik santralle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.


Katıldığı bir televizyon programında Tepebaşı Bölgesi’ne kurulması planlanan termik santralle ilgili çok tartışılacak değerlendirmelerde bulunan ESOGü Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak Maden Mühendisliği Fakültesi tarafından çalışmaların yapıldığını belirterek, sonuçları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı.


“TERMİK SANTRALİ DAĞIN ETEKLERİNE KURACAKLAR”


Prof. Dr. Gönen, Toprak Koruma Kurulu tarafından Alpu Ovası’nın tarım arazisi vasfından çıkarılmasına evet oyu verilmesiyle ile ilgili de konuşarak, “Ben Hocama (oylamaya katılan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç) sordum; ‘Toprak Koruma Kurulu’nda ne yaptınız?’ diye. Hocam dedi ki; ‘Dağın eteğinde termik santralin kurulacağı bir alan var. Biz bu alanı tarım arazisi olmaktan çıkardık.’ Bundan sonrası ile biz ilgilenmiyoruz. Bizim en önemli ithalatımız enerji. Cari açığımız oradan, dış ticaret açığımız oradan. Bakıyorsunuz Avrupa’nın diğer ülkelerine; yarısına yakınında termik santral, yüzde 40’ı civarında ise nükleer santral var. ‘Efendim onlar artık yapmıyor’ diyorlar. Ben nüfuslarının artmamasına bağlıyorum” ifadelerini kullandı. 


“KANSERLERİN NEDENİ EGZOZ GAZLARI”


Türkiye’de en fazla akciğer kanseri vakasının Eskişehir’de olduğunu belirten Gönen, bu durumu en önemli nedeni olarak trafik ışıklarının fazlalığını ve bekleme süresinin uzun oluşunu gösterdi.


Gönen, “Egzoz gazlarının bu hastalığın bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Termik santrali de tartışalım ama önceliklerimizi iyi belirleyelim” dedi.


Termik santralin bilimsel olarak tartışılması gerektiğini belirten Gönen, “Peşinen ‘biz buna karşıyız’ dememekte fayda var. Ben yerini görmedim ama benim sorduğumda dağın eteğinde bir yerden söz edildi. Ovanın tam ortasında gibi bir algı var. Bana dağın hemen bittiği yerde diye ifade edildi. Ben göremedim, bir göreyim ona göre söyleriz. ‘üniversite görüşünü bildirse’ deniliyor ama başka konularda da üniversitenin görüşü sorulsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.